reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

U nas nadal upały i brak deszczu. Cały czas zapowiadają burze a tylko grzmi.
Dominik wczoraj okropnie marudny cały dzień.musiał być na rękach albo siedział mi na kolanach. Inaczej był płacz. Pierwsza drzemka trwała 10 minut, a druga 20.myślałam, że padnę. Rano się zastanawiałam czy będzie powtórka ale dziś było ok.niestety leci mu ten katar z nosa co chwilę.popołudniu pojechaliśmy do parafii po zaświadczenie do chrztu i w pewnym momencie zauważyłam,że mały miał na brodzie krew.wystraszyłam się że coś sobie zrobił w buzi. okazało się, że wyszła jedyneczka :).trochę szkoda bo z dwójkami wyglądał jak mały wampirek :D
Emka znów była u lekarza przez ten cholerny kaszel. Osłuchowo jest czysto.dostała teraz jakieś tabletki na alergie. Zobaczymy czy zadziałają

reklama
Kasiek wiem coś na temat kaszlu. Moja Julka też do zeszłego roku kaszlała od jesieni do wiosny. Alergii niby nie ma. Ale jak meble przestawiliśmy od tego czasu nie kaszlała ani razu. Nie wiem może wilgoć a może inna cyrkulacja powietrza w pomieszczeniu. Ona miała zawsze 2 inhalacje na ten kaszel ale i tak nie pomagało nic. Kupiłam dziś dzieciakom basen u rozłożymy u teściów. Teraz jak ładnie to rowerami będziemy do nich jeździć żeby się pluskały i w ogrodzie bawiły.

Byłam dzisiaj na wizycie na NFZ (nie wspominając że czekałam aż 7 tygodni aby mieć połówkę) a teraz mam 23 tc. Jak weszłam do gabinetu to już MI się dostało dlaczego tak późno! Jak mu powiedziałam że sam powiedział ze mam się zapisać na przełomie maja i czerwca i był wtedy termin na 5 czerwca. Chwilę przerwy i mówi że on mi nie zrobi polowkowe bo za późno. Jak mu wygarnelam że genetycznych mi nie zrobił bo niby sprzętu nie było. W 16 tv nie bo nie a teraz ze niby za późno ale to nie moja wina ze taki był termin. Położna wiedziała że jestem w ciąży a zapisywalam się od razu po wyjściu z gabinetu.
To powiedział abym przyszła za tydzień 12.06 to zrobi mi usg. A teraz wypisal mi badania, glukoze, toxo, posiew moczu na cito. Powiedziałam że 12 to wyjeżdżam i chce zaświadczenie o możliwości lotu. To powiedział że nie może mi dac bo nie zrobiliśmy usg (!) A ja mówię ale w planie dzisiaj było. To skwitowal że pogadamy jak zrobimy usg, ale ogólnie to nie jest za lataniem w ciąży nawet w zdrowej. (zapisałam się na czwartek. Jutro z rana jadę na morfo, a nawet nie mam z kim synka zostawić a glukoze muszę zrobić...) a jak mi cham nie da zaświadczenia to pójdę do innego lekarza aby wystawił. -.- ale mnie wkurwil!

Veronika masz rację. Nie daj się bo wszystko jest na Twojej głowie. W dodatku jesteś w ciąży i powinnaś mieć trochę czasu dla siebie żeby odpocząć. Nic mu się nie stanie jak się zajmie dzieckiem.to juz nie te czasy, że pan mąż wrócił z pracy i musi odpocząć. Żona też pracuje od rana do wieczora i coś jej się należy. :)
Ja mam basen na balkonie :).co do tej alergii to też nie wiem czy to napewno ale spróbujemy z tymi tabletkami.

Emol no to faktycznie nie źle! Co oni nie wiedzą ile się czeka? Albo te w recepcji,że jest określony czas na polowkowe.? Ja bym tam dym zrobila,że hej!
Ja to znowu się wkurzam bo mąż siedzi liczy! Liczy ile musi w tygodniu terminów mieć aby na se rachunki starczyło! Boże dziewczyny już w zeszłym miesiącu mu mówiłam aby zamknął przychodnię bo nie ujedziemy tak! Nasze ubezpieczenie podnieśli do 750e,rentowe musi płacić co miesiąc 500e plus od 2016 do tyłu od kiedy otworzył przychodnię! Przychodnia kredyt plus auto kredyt! Czynsz i rachunki przychodni plus mieszkanie! 3 dzieci i 4 w drodze [emoji17] załamałam się i przestałam cieszyć z tej ciąży. Jeszcze on chce abym do pracy poszła jak najmłodsze pójdzie do przedszkola czyli za 4 lata! Aaaa jeszcze do skarbówki podatek 5000e do zwrócenia! A mówię mu,że jakby był normalnie zatrudniony to i wcześniej w domu by był i mniej rachunków do płacenia i zwrot byśmy my mieli ze skarbówki! Nie wiem po co mu to było! Tyle na emeryturę musi płacić a dostanie tyle co nic!

Emol on miał na brodzie krew ze ślina. Jak zagladnelam do buzi to na dziasle u góry widać było tylko krew.myślałam, że zacisnal szczękę i skaleczyl dziąsło o dolną jedynke.dałam mu wody do picia i jak się przeplukalo to się pokazała przebita jedyneczka:).dziwne bo dziś nie marudził a napewno przed wyjściem jej nie było bo przy przebieraniu pampka się uśmiechał i smialismy się z mężem z jego dwojek;)

Aha a jego ojciec też miał własną działalność ten hotel! I ciągle mąż gadał,że po co mu to bylo,mógł normalnie pracować i zarabiać. A sam ten błąd robi [emoji17]

reklama
Do góry