reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Bez łyżeczkowania możesz działać od razu. Nawet przed pierwszym okresem jeśli Ci wróci owulacja [emoji846]
Dziewczyny, dziś dowiedziałam się, ze straciłam ciąże w 7 tygodniu. Miałam lekkie krwawienie, leki na podtrzymanie, mimo to nie udało się. Chcemy starać się od razu. Macica ładnie się oczyściła,
Pani doktor mówi, ze możemy zaczynać od kolejnego cyklu. Macie jakieś doświadczenia, rady?

reklama
Ja sernik dzis pieklam.... i to byl błąd, poniewaz juz polowy nie ma 🤦‍♀️ mam jeszcze szarlotkę z cynamonem, schowalam przed mężem, moze dotrwa 😋

Jaki to jest sledz pod pierzynka? Z czego ta pierzynka? 😉

Jak sie czujesz po porannym pobraniu? Kiedy wyniki?
Śledzia robię tak: śledzia troszkę moczę, potem kroję w kosteczkę i do miski. Skrapiamy połową cytryny. Na to pokrojona cebulką, sól i pieprz. Na to ścieram ugotowane ziemniaki, marchewkę, smaruje warstwę majonezu i na wierzch ścieram jajka i gotowe 😀. Polecam, dobre są.

Dobrze się czułam po glukozie. Po wyniki jadę dziś, bo jakoś dziwnie w tym laboratorium, że prywatne są on line na stronie w tym samym dniu a te na NFZ są do odebrania na drugi dzień 🤦.
A Ty kochana spać nie możesz?
Uszka cudne 😍.

Ruskie też jecie na wigilię? Dla mnie to jest totalna nowość. Nie dość że u nas nigdy pierogów nie było, pochodzę z kaszub, dopiero jak poznałam niemęża to u nich zobaczyłam że się pierogi je na wigilię to jeszcze kilka dni temu koleżanki z podkarpacia poinformowały mnie że jedzą ruskie a nawet z owocami na wigilię [emoji33] a ja myślałam że tylko z kapustą i grzybami tak świątecznie [emoji2]

What?! Pierogi z owocami na wigilie?? Szok! 🤪
U mnie zawsze sie jadlo tylko z kapusta i grzybami. Uszka tak samo 😉
A Twoj niemaz (haha, niezle okreslonko wymyslilas) skąd pochodzi i jaką jeszcze tradycje Ci przemycil, ktorej dotąd nie znalas??

Jeszcze rybę po grecku której u nas nigdy nie było i zupe grzybową [emoji2]
What?! Pierogi z owocami na wigilie?? Szok! [emoji2957]
U mnie zawsze sie jadlo tylko z kapusta i grzybami. Uszka tak samo [emoji6]
A Twoj niemaz (haha, niezle okreslonko wymyslilas) skąd pochodzi i jaką jeszcze tradycje Ci przemycil, ktorej dotąd nie znalas??

reklama
Śledzia robię tak: śledzia troszkę moczę, potem kroję w kosteczkę i do miski. Skrapiamy połową cytryny. Na to pokrojona cebulką, sól i pieprz. Na to ścieram ugotowane ziemniaki, marchewkę, smaruje warstwę majonezu i na wierzch ścieram jajka i gotowe 😀. Polecam, dobre są.

Dobrze się czułam po glukozie. Po wyniki jadę dziś, bo jakoś dziwnie w tym laboratorium, że prywatne są on line na stronie w tym samym dniu a te na NFZ są do odebrania na drugi dzień 🤦.

A Ty kochana spać nie możesz?
Uszka cudne 😍.

Brzmi pysznie, dzięki :) Może zrobię w przerwie między świętami a nowym rokiem :) Ziemniaki i marchewka są ugotowane, tak? Jakie proporcje? :)

Jak tam Twoja glukoza? Masz wyniki?

Do góry