Mała111
Fanka BB :)
Ale fajnie że się udało, gratulacje, dawaj znać jak beta [emoji3590][emoji3590][emoji846]Hej! Miło że pytasz, właśnie dzisiaj byłam na becie bo dwie kreski na teście [emoji85]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale fajnie że się udało, gratulacje, dawaj znać jak beta [emoji3590][emoji3590][emoji846]Hej! Miło że pytasz, właśnie dzisiaj byłam na becie bo dwie kreski na teście [emoji85]
Ale czad!!! Świetne wieści!! Trzymamy kciuki za pięknie rosnącą betę [emoji110] [emoji110] [emoji173]
Jak się czujesz?
Ale fajnie że się udało, gratulacje, dawaj znać jak beta [emoji3590][emoji3590][emoji846]
A robiłaś przyrost bety?A więc, byłam na scanie. Widać jedynie pęcherzyk, wszystko wskazuje na 5 tydzień, a nie początek 7. Oczywiście usłyszałam, że owulacja mogła się przesunąć i mam przyjść za ok 10 dni ponownie. Pani dr stwierdziła, że dopiero 21 dni po pierwszym pozytywnym teście można zauważyć coś na USG. U mnie jest ok 15 dni. Wydaje mi się to zupełnie nie możliwe, aby to był 5 tydzień.
15/08 ostatnia miesiączka
18/09 ledwo widoczna kreska
22/09 beta 533 wskazująca na 5 tydzień..
Co prawda kreski robiły się coraz ciemniejsze, ale beta z września jasno wskazuje że na tamten moment był 5 tydzień.
Więc znowu porażka.. pocieszające jest, że tym razem chociażby pęcherzyk się pojawił..
Dziś będziesz mieć wynik bety?Dzisiaj termin okresu więc czuje się zupełnie normalnie [emoji4]
A robiłaś przyrost bety?
Te wartości nie są to tak ważne jak właśnie przyrost. Nie ma co się stresować na zapas. Ja byłam na pierwszym usg to w tym samym dniu robiłam betę i ona była ok. 3000 a doktor mówiła, że pęcherzyk na ok. 4/5 tygodnia. Od pozytywnego testu na USG poszłam po 10 dniach i był właśnie taki pęcherzyk. Zaznaczę, że test wyszedł pozytywny w 40 dc i beta wtedy wyniosła 62. Aktualnie zaczyna mi się 15tc.
Masz regularne cykle? Ja mam długie cykle, więc od razu wiedziałam, że ciąża będzie sporo młodsza niż ta wyliczana z miesiączki.
Będzie dobrze trzymam kciukiJa wiem, że wszystko jest możliwe. Ale widząc betę z 22/09 wskazująca na 5 tydzień i dzisiejszy pęcherzyk również wskazujący na 5 tydzień, jakoś nie mam nadziei.
W poniedziałek będę dzwonić do lekarza z prośbą o betę, nie mogę wykonać badania prywatnie. Hmm jedyny przyrost jaki widzę, to ciemniejsze kreski na teście, więc słabo
Cykle w miarę regularne ok 29/30 dni. Chociaż owulacja mogła się przesunąć.
Cieszę się, że opowiedziałaś jak to było w Twoim przypadku, to pewnie daje nadzieję. Ale.. ja wiem, że jeśli będę żyła nadzieja to się nie pozbieram myślę raczej racjonalnie.
Wybacz, przez to siedzenie w domu nie wiem jaki dzień tygodnia Wszystko mi się pomieszało
Pewnie chwilę po przyjęciu w niedzielę dostaniesz leki.... Może się uda, że w poniedziałek wieczorem Cię wypuszczą. Myślę, że najpóźniej we wtorek.
Tym, że tak sobie chodzisz to się nie przejmuj, choć sama chodziłam z pustym jajem ponad 3 tygodnie więc wiem jak taka świadomość bycia w ciąży -nie będąc w ciąży obciąża psychikę...
Wydaje mi się, że i tak nieźle się trzymasz, mimo wszystko....
Jestem w podobnym wieku do Ciebie i lekarze, z którymi miałam do czynienia twierdzą, że to jeszcze nie jest przeszkoda. Pozostaje wierzyć, że mają rację i że to nasze dzieci z jakiś przyczyn opóźniają moment pojawienia się na świecie....
Jutro ma być ładna pogoda, wystaw buźkę na słoneczko, jeśli będziesz miała możliwość i postaraj się choć na chwilkę nie myśleć o tym co jest i o niedzieli....
Myślę ciągle o Tobie, trzymaj się
Hej! Miło że pytasz, właśnie dzisiaj byłam na becie bo dwie kreski na teście [emoji85]
Ja wiem, że wszystko jest możliwe. Ale widząc betę z 22/09 wskazująca na 5 tydzień i dzisiejszy pęcherzyk również wskazujący na 5 tydzień, jakoś nie mam nadziei.
W poniedziałek będę dzwonić do lekarza z prośbą o betę, nie mogę wykonać badania prywatnie. Hmm jedyny przyrost jaki widzę, to ciemniejsze kreski na teście, więc słabo
Cykle w miarę regularne ok 29/30 dni. Chociaż owulacja mogła się przesunąć.
Cieszę się, że opowiedziałaś jak to było w Twoim przypadku, to pewnie daje nadzieję. Ale.. ja wiem, że jeśli będę żyła nadzieja to się nie pozbieram myślę raczej racjonalnie.