reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania ciśnienia w ciąży 35 tydzień

Juliaf20

Zaciekawiona BB
Dziewczyny od kilku dni jak wstaję rano z łóżka boli mnie głowa i po chwili mija, mierzyłam ciśnienie przez kilka dni z rana było dobre. Dzisiaj mierze ciśnienie a tu 148/84 puls 100, godzinę później ciśnienie niskie 96/55 puls 87.
Czuje ruchy dziecka, ale jestem trochę spanikowana co się dzieje.
Co myślicie?

reklama
a miałaś w ogóle jakieś problemy z ciśnieniem przed ciążą? jakie wyszlo ryzyko preeklampsji w pappie?
no i przede wszystkim kiedy masz teraz wizyte u lekarza i kiedy ostatnie wyniki moczu i czy nie było w nim białka?

Wizyte u lekarza miałam w ten poniedziałek, u niego mam zawsze lekko podwyższone, ale ja zawsze mam stresa jak do niego idę, na poczatku ciazy kazal mierzyc codzinnie i wszystko bylo okej, pozniej mierzylam od czasu do czasu.. Wyniku z moczu i z krwi miałam robione 17 maja i wszystko było super.
Dziś nagle takie skoki i wahania

Wizyte u lekarza miałam w ten poniedziałek, u niego mam zawsze lekko podwyższone, ale ja zawsze mam stresa jak do niego idę, na poczatku ciazy kazal mierzyc codzinnie i wszystko bylo okej, pozniej mierzylam od czasu do czasu.. Wyniku z moczu i z krwi miałam robione 17 maja i wszystko było super.
Dziś nagle takie skoki i wahania
na pewno dałabym lekarzowi znac i zapytała o zalecenia... takie skoki mogą nic nie znaczyć, ale w połączeniu z bolem głowy i końcówką ciąży nie bagatelizowałabym tego...

akurat sama mam.duze ryzyko preeklampsji i wszystkie tego typu objawy są dla mnie alarmujące (a jestem.34+)

na pewno mierz i zapisuj ciśnienia minimum 3x dziennie I z poziomem 140/90 które NIE SPADA w kolejnych pomiarach plus ból głowy to jak dla mnie sor...

Do góry