reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga / wzrost naszcyh Maluszków

reklama
Antek
3 lata 2 msce
106,5 cm
17, 5 kg

Mały rosnie jak na drożdżach dosłownie. Postanowiłam go zmierzyć , bo spodnie jakieś przykrótki sie zrobiły:sorry:

ja nie wiem , czy to tak zdrowo szybko rosnąć. Trochę mnie to martwi. Zwłaszcza waga - niemal kilogram w 2,5 msca? 12 lutego mam umówioną wizyte dla obojga u dzieci zdrowych i tam zapytam ..

Marta, to chyba pewne, że Antek będzie wysoki, wszak ma wysokich rodziców, prawda?

Oli ma ok 101 cm i waży coś lekko 15 kg (apropo ważycie dzieci w ubraniach prawda? A wagę jaką podajecie? W ubranaich czy bez? U nas wazymy w ubraniach a potem odejmujemy, wage ubrań :-D tak więc OLi waży w ubranaich ok 15,400 kg)

i mimo, że odbiega wzrostem od np. Antka, Marcela i tak każdy kto go widzi mówi, że wysoki jest Oli. Ja tam nie wiem jaki (dla mnie normalny :-D) ale kto nas nie spotka mówi, że duzy chłopak. A tutaj na forum widzę, że dzieci rosną jak na drożdżach.

Mój Igor ma 98 cm ledwo z biedą a waży 16,5 kg w ciuchach.:-) I szczerze powiem że malutki mi sie wydaje, a jeszcze jak czytam ile wzrostu maja wasi panowie to faktycznie........................:-)

I mam porównanie z Julką bo ona rosła zdecydowanie szybciej a o rozmiarze buta nie wspomnę- 2 numeru w ciągu zimy:szok:, natomiast Igor ma cały czas nr 25 już od lata.:tak: Nie wiem może teraz tak stoi w miejscu a przyjdzie czas że i noga i wzrost mu podskoczy...........zobaczymy, wszak też ma rodziców wysokich.

reklama
Aśka chudzina, a ciągle ją grubaskiem naszym nazywamy :-D Waży ok. 16kg, a wzrost to 95 cm także kurdupelek. Ale rośnie ostro, bluzki na 98 mają za krótkie rękawy:szok: także wskoczyła już w rozmiar 104 :baffled: nijak to się ma do jej wzrostu hehe.

Do góry