reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga / wzrost naszcyh Maluszków

reklama
Martyna od ponad roku trzyma wagę ;-) 15,2 kg a wzrost nie wiem, ale myślę, że jakieś 90-94 cm (nie da się dokładnie zmierzyć) niziutka jest! najmniejsza w przedszkolu, ma nową koleżankę Julę z końca listopada i Julita jest wyższa od niej o głowę

Dziewczyny a patrzyłyście jak to u Waszych dzieci wygląda na siatkach?
Bo Asia jeśli chodzi o wagę to spadła z ponad 97 centyla na prawie 75 - od mniej więcej roku utrzymuje się jej ta sama waga, a jeśli chodzi o wzrost to u niej idzie falami, teraz akurat jest tylko na 10 centylu. Zawsze wahał się między 25 a 75 centylem, jak miała ok 10 miesięcy to była na 10 ale podskoczyła później do 75.... mam nadzieję ze teraz w końcu też się wybije:eek:

edit. dodam jeszcze że u Julki wykres wzrostu jest praktycznie taki sam jak wykres wagowy - czyli tak jak być powinno. Teraz i wzrost i waga są między 10 a 25 centylem. A u Asi każdy wykres inny, na wzroście i wadze fale dunaju :baffled:

Ostatnia edycja:
Ja tam nie monitoruje zbytnio skrupulatnie, ale co jakiś czas sobie sprawdzam z ciekawości i od zawsze Marcel wahał się wagą na 50-75 centyl [teraz 75] a ze wzrostem zazwyczaj był na 75-90 centylu [teraz wyjątkowo zaraz pod kreską 97 centyla]. Także ja tam u niego niczym się nie martwie ;-) chłop jak dąb :-D

Dziunka - u nas w obu przypadkach siatka ma się nijak do wagi i wzrostu, widzę, że systemastycznie rosną, ale z wagą u Hanki było krucho, za to u Goni lepiej jednak jak na swój wiek, też nie rewelacyjnie. Nie wiem jak było u mnie , bo w książeczce mam wagę do 23 miesiąca, ale z tego co pamiętam miałam niedowagę i byłam jedną z najniższych w gronie rówieśników ( jak i moje ).;-) Hanka ogólnie nam z siatki wypadła...., ale to dane statystyczne, więc wg mnie to tylko statystyka;-)

reklama
Do góry