Ale ty się.glodzisz nie.rozumiezz ? Organizm dostaje tak mało jedzenia, że jak mu je dostarczasz, to magazynuje zapasy
I co powinnam?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale ty się.glodzisz nie.rozumiezz ? Organizm dostaje tak mało jedzenia, że jak mu je dostarczasz, to magazynuje zapasy
I co powinnam?
Bo głodząc sie szkodzisz sobie bardziej niz jedząc normalne regularne posiłki. Udaj się do dietetyka.Jem jak dobrze pójdzie 2 posiłki obiad i kolację, przed ciążą paliłam też papierosy i może dlatego ważyłam mniej teraz nie palę, staram się nie stać w miejscu mimo spożywania 1000 kalorii staram się działać w.domu chodzić na spacery a czuję się coraz grubiej, nie mogę się przyzwyczaic że tam mam boczek tam odstaje
Myślę.ze.tak. najwyżej jak waga nie ruszy to 200 kcal obetnkeszTeż popełniłam kiedyś ten błąd i zaczęłam od diety 1200kcal. Nie dość że kg nie spadały, to jeszcze głowa bolała... Na szczęście szybko się opamiętałam...
Może spróbuję ponownie z dietą pudełkową, ale może tym razem poszukam diety z niskim IG. Tak jeszcze nie próbowałam. Myślicie, że przy mojej wadze 1700-1800kcal będzie ok? Raczej prowadzę siedzący tryb życia.
To stanowczo za mało. Diety ukierunkowane na kcal tzw gotowce 1000 czy 1200 to więcej szkody niż pożytku.