reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga po ciazy

reklama
Ja po połogu ważyłam tyle, co przed ciążą. Odstawiłam od piersi synka, jak zaczął 3ci miesiąc i waga rosła. Też musiałabym wziać się za siebie w kóncu. Już 5kg by mi duuuuużo dało. Synek ma 1.5 roku.

Autorko, ile chciałabyś schudnąć?

Odchudzałam się z Michałem Wrzoskiem, ale pojechałam na dluzej do rodziny i czar prysł (na śląsku dość konretnie u nas się je 😝) Chyba jedynie powrót do tej diety mnie uratuje. Jednak stanie przy garach i jedzenie wg przepisow, to czasem nie do zrobienia przy dziecku.

Na swoim przykładzie powiem, że też liczyłam, że kilogramy po ciąży spadną...
I tak liczę na to już z 10 lat 😂 Niestety trzeba wziąć się za siebie, ale ja mam jakiś problem ze zrzucaniem nadbagażu... Mam jakieś 15kg za dużo - i nawet biorąc dietę pudełkową i się jej trzymając jakoś niespecjalnie kilogramy spadają :( Muszę w końcu udać się do dietetyka. Bo już tracę nadzieję :(

Na swoim przykładzie powiem, że też liczyłam, że kilogramy po ciąży spadną...
I tak liczę na to już z 10 lat 😂 Niestety trzeba wziąć się za siebie, ale ja mam jakiś problem ze zrzucaniem nadbagażu... Mam jakieś 15kg za dużo - i nawet biorąc dietę pudełkową i się jej trzymając jakoś niespecjalnie kilogramy spadają :( Muszę w końcu udać się do dietetyka. Bo już tracę nadzieję :(
W takim przypadku najlepiej mieć dostosowana dietę do grupy krwi

@ness. Najpierw myślałam o sprawdzeniu czy nie mam problemów z cukrami. W ciążach miałam cukrzycę ciążową, potem wyszedł wynik prawidłowy. A ostatnio jak sobie zaczęłam mierzyć glukometrem, to mam na czczo ok 105-110.

@ness. Najpierw myślałam o sprawdzeniu czy nie mam problemów z cukrami. W ciążach miałam cukrzycę ciążową, potem wyszedł wynik prawidłowy. A ostatnio jak sobie zaczęłam mierzyć glukometrem, to mam na czczo ok 105-110.
Rozumiem, myślałam że nie masz problemów zdrowotnych. Faktycznie warto sprawdzić cukry, a potem uderzyć do dobrego dietetyka, nie takiego który rozpisze dietę kopiuj wklej.

reklama
Do góry