reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wada serduszka możliwa również w następnej ciąży ?

Ja tez po in vitro u mnie niestety zatkane jajowody 😒
Pierwsza naturalna ciąża pozamaciczna . Z in vitro synuś z wada serduszka . Kolejny transfer i puste jajo .
Tez w lutym mam umówioną wizytę do kliniki odnośnie kolejnego transferu 😉

Bardzo mi przykro z powodu twoich strat .
In vitro to ciężka droga ale warta przejścia ♥️będę trzymac za Ciebie kciuki ✊🏻✊🏻✊🏻

Jestem przygotowana na wszystko, dwie nieudane ciąże naturalne to trzeba próbować inaczej :-) Decyduje sie na In Vitro z badaniem zarodków, bo już trzeciej straty przez wady nie zniose, wg genetyka mam 50% na zdrowe dziecko lub zdrowe z moją mutacją, ale to jak ruletka, albo komórki dobrze się podzielą albo nie :-(
Nie mam też dzieci a moj wiek nie jest moim dobrym sprzymierzeńcem.
Za Ciebie kochana też bede trzymać kciuki, w koncu musi sie udac ;-)

reklama
Jestem przygotowana na wszystko, dwie nieudane ciąże naturalne to trzeba próbować inaczej :-) Decyduje sie na In Vitro z badaniem zarodków, bo już trzeciej straty przez wady nie zniose, wg genetyka mam 50% na zdrowe dziecko lub zdrowe z moją mutacją, ale to jak ruletka, albo komórki dobrze się podzielą albo nie :-(
Nie mam też dzieci a moj wiek nie jest moim dobrym sprzymierzeńcem.
Za Ciebie kochana też bede trzymać kciuki, w koncu musi sie udac ;-)

Trzeba walczyć ✊🏻
Życzę pięknych komórek aby się ładnie dzieliły i dobrze zaplodnily ✊🏻✊🏻✊🏻 a z nich same zdrowe dzieciaczki
Dobrze że mamy tą szanse i możemy się ratować medycyną ♥️
Oby NOWY ROK był naszym szczęśliwym 🔥

Dziękuje ! Twoje słowa naprawdę dodają otuchy …
Bardzo ni przykro z powodu straty dziecka twojego brata 😭 to coś okropnego ….
Mój synuś tez jednokomorowe serduszko niestety wada złożona z licznymi dodatkami .
Przeraża mnie ten fakt ze jak w przypadku Twojego brata sytuacja może sie powtórzyć i u mnie 😞
A nie wiem czy po raz kolejny bym to przeżyła …
w ciąży byłam już 3 razy i ani jednego dziecka na ziemi to już i psycha trochę osłabiona stąd czasem te czarne myśli nadciągające nad moją głowę 😉

Dziękuje ♥️

Proszę, skup się na tym, że jedno z jego dzieci jest zupełnie zdrowe ☺️

Po prostu tak już jest, że nasze doświadczenia wywołują u nas lęki. Ja panicznie boję się wad serca i SMA, bo miałam takie przypadki w bliskim otoczeniu. A prawda jest taka, że w moim wieku mam dużo większe ryzyko Zespołu Downa na przykład, i logicznie powinnam bardziej obawiać się wszyskich komplikacji z jakimi wiąże się ciąża geriatryczna niż wad serca i SMA, a jednak jakaś cześć mojego mózgu się na tym zafiksowała.

Moja rada od serca - skontaktuj się z psychologiem. Masz za sobą traumatyczne przeżycia i one mogą powodować różne reakcje.

Proszę, skup się na tym, że jedno z jego dzieci jest zupełnie zdrowe ☺️

Po prostu tak już jest, że nasze doświadczenia wywołują u nas lęki. Ja panicznie boję się wad serca i SMA, bo miałam takie przypadki w bliskim otoczeniu. A prawda jest taka, że w moim wieku mam dużo większe ryzyko Zespołu Downa na przykład, i logicznie powinnam bardziej obawiać się wszyskich komplikacji z jakimi wiąże się ciąża geriatryczna niż wad serca i SMA, a jednak jakaś cześć mojego mózgu się na tym zafiksowała.

Moja rada od serca - skontaktuj się z psychologiem. Masz za sobą traumatyczne przeżycia i one mogą powodować różne reakcje.
Może masz racje .
Wzbraniam się przed takimi wizytami ale może jednak warto będzie ….

Dziękuje Ci 😍 życzę i sobie i Tobie jak najszybszej i zdrowej przede wszystkim ciąży ! ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻

Trzeba walczyć ✊🏻
Życzę pięknych komórek aby się ładnie dzieliły i dobrze zaplodnily ✊🏻✊🏻✊🏻 a z nich same zdrowe dzieciaczki
Dobrze że mamy tą szanse i możemy się ratować medycyną ♥️
Oby NOWY ROK był naszym szczęśliwym 🔥

Jak to się mówi, po burzy zawsze wychodzi słońce i mam nadzieje, że do nas wyjdzie w tym roku ♥️
Tobie również życzę owocnej bezproblemowej ciąży i zdrowego maluszka☺️
Jakby nie In Vitro to nie wiem co bym zrobiła, to moja nadzieja naprawde ☺️

reklama
Jestem mama dzidziusia z wada HLHS który zmarł po operacji Norwooda .
Będziemy walczyć o rodzeństwo dla naszego aniołka .
Strach ze będziemy przechodzić przez to wszystko jeszcze raz jest ogromny .

Czy są tu mamusie których dzieci miały wady serduszka a w kolejnej ciąży dzieciaczki były zdrowe ?

Niby lekarze mówią ze nie jest to wada genetyczna ale z tylu głowy lęk jest ogromny ….
Czesc kochana wierze, ze Wam sie uda miec kolejne piekne malenstwo. Will Ara czyni cuda.
Mocno sciskam

Do góry