reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wada letalna mojej córeczki....

Cóż tu dużo pisać...jesteś wspaniałą mamusią, masz wspaniałą córeczkę i napewno Tosia ma wspaniałego tatusia i reszte całej rodzinki.
Całym sercem z Wami, dużo sił !!!!

reklama
Możecie pisać śmiało, jest mi bardzo miło, że tyle osób jest ciekawych co u Tosi :) zaglądam tutaj w wolnych chwilach (czyt. Nocne ściąganie pokarmu :)).
Cieszę się, że mogę się z kimś dzielić tym wszystkim. Przynosi to ulgę w pewnym stopniu. Inaczej Wy na mnie patrzycie i komentujecie, niż rodzina. Tutaj jestem też bardziej otwarta. A chciałabym się chwalić Tosiaczkiem wszystkim i wszędzie ♥️

Jesteśmy pod opieką hospicjum domowego dla dzieci (od ciąży, hospicjum perinatalne). Może o tym wspominałam, pewnie czasami się powtarzam :)
Dziś była u nas pielęgniarka (będzie przychodzić 2xw tygodniu), zważyła Tosiulkę i mamy 2200g!!
Idziemy w górę :D ostatnio było 2150. Mój mały ssaczek powoli rośnie ♥️

Od hospicjum mamy pożyczony sprzęt: koncentrator tlenu (leci z maseczki, podajemy przy jedzeniu i czasami jak widać potrzebę), ssak i pulsoksymetr. Wszystko nowoczesne, nówki sztuki.
Cały sprzęt pochodzi z 1% Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Samochody którymi do nas dojeżdżają też są od Owsiaka. Teraz widzę na własne oczy jak ważna jest ta inicjatywa WOŚP. Jestem tym po prostu wzruszona. ...

Aaaa i pępuszek wisi na włosku hihi zaraz odpadnie ♥️ i dziś zostałam pierwszy raz obsiusiana podczas zmiany pieluszki :D
To może dziwne, ale te rzeczy tak mnie cieszą. Nie śniłam, nawet o takich doświadczeniach. ;)

TERAZ potrafię dostrzec takie drobiazgi, które zwykle są nieistotne. A potem gdy czegoś zabraknie, najbardziej za nimi tęsknimy.

♥️♥️♥️♥️♥️

Załączniki

• DSC_1155.JPG
    DSC_1155.JPG
    1,5 MB · Wyświetleń: 1 196
  • received_942804669262163.jpeg
    received_942804669262163.jpeg
    140,7 KB · Wyświetleń: 1 193
@Itsaris pisz jak najwiecej nawet jesli sie powtarzasz.
To wspaniale, ze macie dobra opieke. Nawet jesli jest hospicyjna. Tak Owsiak robi piekna sprawe. Przekonalam sie o tym po porodzie jak moj maly lezal w inkubatorku z wospa.

Chwal sie kazdym osiagnieciem swoim i Tosi [emoji4] U nas w domu naczesciej M korzystal z fontanny malego. Mi raz wywinal numer i obsikal kanape [emoji1]
Sliczna waga Tosi, pieknie przybiera. Jest cudowna naprawde.
Moj synek ma juz 9 mcy a ciagle gapie sie na niego z maslanymi oczami. Rozumiem twoje wzruszenia. Oby bylo jak najwiecej takich chwil

@Itsaris pisz jak najwięcej, jeżeli czujesz,ze masz taka potrzebę.

Poprawcie mnie jeśli się mylę,ale chyba każdy noworodek ma badany słuch dzięki WOSP. To,co się wydaje normalnym standardem nie było takie,dzieki nim jest.

@Itsaris, każdą mamę (no prawie) rozczulają takie drobiazgi - u Was pewnie tysiąc razy bardziej, bo nie liczyliście na to - a to się właśnie dzieje! :) Każde Twoje słowo czytam z zapartym tchem! I nieodmiennie wzruszam się tym co piszesz!

No a dzięki WOŚP jesteśmy jedynym krajem na świecie, gdzie wszystkie noworodki mają przesiewowe badanie słuchu! Właśnie całe oddzialy noworodkowe (respiratory, inkubatory, stanowiska obserwacji noworodka itp.), łóżka i sprzęt na oddziałach dla seniorów, karetki, tomografy, USG i rezonanse - wszędzie tam można zobaczyć tysiące serduszek WOŚP! :)

reklama
Do góry