reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wada letalna mojej córeczki....

reklama
@Itsaris piękne zdjęcia, piękna pamiątka [emoji173] he, he no to mogła być czkawka [emoji6] fajne uczucie...[emoji6] nasz synuś często ją miewał.

Przesyłam dużo siły na każdy dzień !!

Uśmiecham się sama do siebie, jak mi się przypomni ta poranna czkawka Małej :)
A cieszy mnie to tym bardziej, bo to oznacza, że pije płyn owodniowy! Bo to od tego jest ta czkawka... . I to daje kolejne nadzieję... Że przełyk jest drożny i umie połykać...
Każdy jej ruch, jest jak dar ❤️ jak mi będzie tego brakować....

@Itsaris a to nie jest tak że jeśli nie piłaby płynu owodniowego miałabyś wielowodzie ? Myślę że można też poznać po tym czy malutka ma pełny pęcherz na usg

Masz rację, miałabym wielowodzie. Miałam to sprawdzane. Płyn w normie. Pęcherz też czasem było widać, że jest pełen. Tylko ta nerka powiększona, chyba jest niewydolna.
Ja po prostu wyłapuje każdy taki drobiazg.... Każdy drobiazg, który może dać nadzieję, że będzie lepiej niż mówili lekarze.....

Ja rownież czekam na wieści od Was. Jeśli dobrze pamiętam to jesteś 3 dni po terminie. Jak będziesz miała siłę i chęci to pamiętaj,że czekamy tutaj na wieści od Ciebie i Tosi. Trzymaj się ciepło. Siły, odwagi i dalej tej mądrości, której masz bardzo wiele. Szacun.

Mija 4 dzień po terminie. Na razie cisza.
Chyba Tosia chce ze mną zostać :)

Straszne są te ostatnie dni. Jest tak nerwowo. Raz się z partnerem posprzeczamy, a potem leżymy i płaczemy. A raczej ja, bo on stara się to ukryć, żeby mnie nie dobijać... Nie dość, że to nasz pierwszy poród, to jeszcze cała ta niepewność.

Brzuch mi czasem tak twardnieje, to chyba skurcze przepowiadające. A jak do tego dojdzie jakiś ból, to już nerwy nam skaczą. Od kilku dni, boli mnie w podbrzuszu. Nie wiem czy to ma związek z porodem, czy dlatego, że się przemęczam. Nie potrafię wysiedziec i ciągle coś w domu robię. Ciągle sprzątam, gotuje, szykuje.... Aby się czymś zająć. Jeżeli nie urodę do czwartku, to mam iść na kontrole do lekarza. Mam skierowanie do szpitala na czwartek. Ale zamiast bez sensu się tam kłaść, wolę iść na kontrole i czekać w domu. Lekarz mówił, że mam po prostu czekać...

Wiem, że mamy wszystko gotowe na przyjęcie Tosi. Torba do porodu spakowana, torba córeczki też. Wszystko jeszcze sprawdzaliśmy po dwa razy. Czytalismy ponownie instrukcje jak zrobić odciski stopek i rączek :) mamy taką gotową masę z gliny i specjalny papier,z którego będą robione zawieszki ze srebra....
Myślę, że zrobiliśmy wszystko co mogliśmy. Przygotowaliśmy wszystko i siebie, tak jak potrafiliśmy najlepiej.
Teraz czekamy. Cokolwiek się nie wydarzy.

Z jednej strony boję się tego końca, chciałabym być w ciąży z Malutką jak najdłużej, a z drugiej, chciałabym już to rozwiązać, bo stres i ta niepewność po prostu wykańcza.

Zaczęły się też ciągłe pytania wokół "urodziłas?" "rodzisz?". Wszyscy tak czekają, że jeszcze mnie to tak dodatkowo męczy. Przecież nie ukryje tego faktu. Wiem, że są ciekawi, ale to takie irytujące. Przecież wiadomo, że najbliższych poinformuję jak się coś zacznie.

Także wszyscy czekamy. My, rodzina, znajomi i wy :)
Na pewno, dam znać, jak się coś zacznie. Może jutro? Może za tydzień?

reklama
Ja od jakiegoś czasu Was podczytuję i trzymam kciuki za Was dzielnie kobietki - za Ciebie Itsaris i za Tosię. Z dziećmi tak jest, że wybierają swój czas na to by pojawić się w brzuszku i na to bo z niego wyjść. Życzę Wam dużo siły i spokoju i podziwiam skrycie to jak sobie radzisz.

Do góry