reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W tym roku Świąt nie będzie

Moje najlepsze wspomnienia ze świąt to właśnie prezenty, przecież nikt nie mówi o tym, że powinny być luksusowe czy drogie, liczy się symbolika, dziecko zapamiętuje najbardziej uczucia jakie mu wtedy towarzyszą a nie sam prezent tak naprawdę

reklama
Mysle, ze to jest bardzo zly pomysl. Naprawde. Boze narodzenie to swieto i dzieciaki powinni odczuwac w pelnej mierze to.
Mysle, ze to problem rodzicow, ze nie moga wymyslic bodzcow dla uspokojenia dzieci.
Oczewiscie, jest wazne pokazywac dzieciom i uczyc ich doceniac to co maja, ale nie kosztem swiet. Dzieci moga dostac mocna obraze na rodzicow.

Ja świąt już od dawna nie miałam i jakoś żyję. Ale za to staram się częściej kupować prezenty bliskim bez okazji. Jak się człowiek nie spodziewa to nawet większa frajda jest :)

A ja uwielbiam pakować prezenty dla dzieci i nie wiem jak można nie obchodzić świąt, nie wyobrażam sobie tego :(

Może i rodzice popełnili jakieś błędy, zresztą chyba każdy je popełnia. Najważniejsze, że szukają sposobu, żeby je naprawić. Sądzę, że to fajna, wychowawcza sprawa, w końcu cieszyć nas mogę nie tylko prezenty, ale wspólna praca w kuchni (dla dzieci to naprawdę frajda!), ubieranie choinki itp.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny...wydaje mi się, że to dość indywidualna sprawa. W moim domu bywało różnie, ale prezent/upominek mniejszy czy większy nie był istotą świąt. Najfajniejsze było przebywanie razem, wspólne spędzanie czasu - gry, śpiewy, rozmowy... Prezent dla dzieciaka zawsze jest atrakcyjny.

Przez ten artykuł nikt nikogo nie chce zmuszać do określonych postaw, chodzi bardziej o nowe spojrzenie, podejście do sprawy, więc bez spiny ;) i tak zrobicie jak chcecie ;-)

Pewnie, że radość dzieci z prezentów świątecznych jest wyjątkowa, ale w takim przypadku zaufałabym rodzicom, myślę, że w ciągu całego roku ich dzieciom nie brakuje prezentów, a tak te święta będą wyjątkowe. Jak dzieci dorosną to popatrzą na to wspomnienie z innej już perspektywy. To wspomnienie powinno im przynieść więcej pożytku niż szkody.

obecnie dla dzieci liczą się prezenty, które są drogie i są w telewizji i którymi mogą się pochwalić :no: my kupujemy prezenty dzieciom, zawsze, jakoś nie wyobrażam sobie świąt bez tego, ale nie są to żadne mega drogie rzeczy, oczywiście wymaga to od nas większego zaangażowania w szukanie prezent, bo ciężko znaleźć coś za niewielką kwotę, ale żeby dziecko po otworzeniu pudełka zrobiło "WOW", ale udaje się to nam :-):tak::-D

Masz rację. Ciężko znaleźć teraz coś godnego uwagi za przystępną cenę. Sama teraz szukam czegoś na prezent i nie wiem co by tu wybrać. Jest zatrzęsienie różnych produktów. Może kupię klocki. Te zawsze były dobrym prezentem. Znalazłam taką szopkę Szopka Bożonarodzeniowa 200 kl. - Klocki dla dzieci - Sklep internetowy Cobi - dla dzieci 5+ | Zabawki Cobi . Jest nawet w przystępnej cenie i dużo elementów do budowy. Jednak święta bez prezentu są smutne. Dzieci zazwyczaj czekają na to, że coś dostaną.

reklama
Do góry