reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

reklama
Dobra pytanie mam z gatunku tych trudnych 😂😅
Dostałam jakiś steryd wziewny na 7 dni, a teoretycznie jutro mam owu, dziś pik. Zakładając, że jakimś cudem byśmy ze Starym podziałali bo chwilowo jestem mocniejsza to pytanie czy ja mogę brać też encorton po owu? Znaczy ogólnie mogę i nawet mam brać, ale pytanie jak to się ma do covida i tego sterydu 🤦‍♀️
Encorton jest czasem przepisywany przy Covid ale czy możesz łączyć oba sterydy to chyba lepiej byłoby zapytać lekarza.

A Ty bierzesz Acard, nie? Są niby dowody na to, że Covid robi źle ukrwieniu i mi ginekolog kazał brać pod razu Acard, który miałam odstawiony i miałam brać od dnia transferu. Teraz mam brać cały czas. Plus było zalecenie, żeby popracować nad przepływami w okolicy miednicy - co moja fizjo - osteopatka robiła.

Encorton jest czasem przepisywany przy Covid ale czy możesz łączyć oba sterydy to chyba lepiej byłoby zapytać lekarza.

A Ty bierzesz Acard, nie? Są niby dowody na to, że Covid robi źle ukrwieniu i mi ginekolog kazał brać pod razu Acard, który miałam odstawiony i miałam brać od dnia transferu. Teraz mam brać cały czas. Plus było zalecenie, żeby popracować nad przepływami w okolicy miednicy - co moja fizjo - osteopatka robiła.
A podaj nazwę wziewów, bo jedno i drugie to glikokortykosteroidy (tak sądzę i w sensie encorton i wziewy)

Budesonide

Ostatnio trochę zlekceważylam acard ale rozumiem ze brać w takim razie? A co z heparyna po owu? Też brać? Zgłupiałam a o nic typa na telemedycynie nie zapytałam 😂

Budesonide

Ostatnio trochę zlekceważylam acard ale rozumiem ze brać w takim razie? A co z heparyna po owu? Też brać? Zgłupiałam a o nic typa na telemedycynie nie zapytałam 😂
No według tego co mi ginekolog zalecał to Acard brać już teraz. Heparynę to on mi daje po transferze / IUI. W takich "zwykłych" cyklach to dopiero po pozytywnym teście, który nigdy nie nastąpił 🤷.

reklama
Do góry