reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

Ja praktycznie w ogóle nie piję alkoholu więc mnie to tam rybka ale takie posty jak Twój powodują, że dziewczyny które dowiedzą się o ciąży dopiero jak im się okres spóźnia o tydzień, mogą zacząć panikować. A jednak zdecydowana większość ciąż nie jest zaplanowana z kalendarzem w ręku i odkryta na poziomie bety 20 ;-).
Ok, ale jak się dowiedzą o ciąży w 5tc, to niestety ryzyko wzrasta i według mnie lepiej wiedzieć zawczasu

reklama
Dziewczyny, macie artykuł, umiecie czytać i myśleć. Niech każda bierze odpowiedzialność za siebie i tyle.
ale jaką odpowiedzialność? Jak się napiję po owu to jestem nieodpowiedzialna? 🤣
W artykule jest o piciu w ciąży. Od momentu spóźnienia miesiączki do następnej czyli o piciu między 5-9tc. Myślę, że żadna z nas tutaj w ciąży pić nie będzie, możesz być spokojna 😘

ale jaką odpowiedzialność? Jak się napiję po owu to jestem nieodpowiedzialna? 🤣
W artykule jest o piciu w ciąży. Od momentu spóźnienia miesiączki do następnej czyli o piciu między 5-9tc. Myślę, że żadna z nas tutaj w ciąży pić nie będzie, możesz być spokojna 😘
Autorka jasno pisze,żeby przestać pić alko od okolic poczęcia

Dziewczyny, macie artykuł, umiecie czytać i myśleć. Niech każda bierze odpowiedzialność za siebie i tyle.
Weno przeczytaj jeszcze raz to co sama zacytowałaś ;P

Mediana wieku ciążowego dla zaprzestania spożywania alkoholu wynosiła 29 dni. Chociaż 41 proc. uczestniczek zmieniło swoje nawyki związane z piciem (czyli go zaprzestało) w ciągu trzech dni od pozytywnego wyniku testu ciążowego, to jednak panie, które zaprzestały spożywania alkoholu w okolicach kolejnej oczekiwanej miesiączki (która jednak nie wystąpiła), miały o 37 proc. większe ryzyko poronienia w porównaniu z kobietami, które nie piły alkoholu.

Z tego akapitu jak wynika, że 41 procent uczestniczek zaprzestało picia w ciągu trzech dni od pozytywnego testu ciążowego ale BYŁY PANIE, KTÓRE PRZESTAŁY DOPIERO W TERMINIE KOLEJNEJ MIESIĄCZKI. Czyli dodatkowy miesiąc im zajęło i to one miały o 37 procent większe ryzyko poronienia, w porównaniu z kobietami, które nie piły alkoholu. Czyli na przykład takie, które nie piły miały ryzyko 10 procent a takie, które piły do 9 tygodnia ciąży miały 13.7 procent.

Załączniki

• 83f00c65-68c9-4f32-8776-65ccbaa0e9a8.jpeg
    83f00c65-68c9-4f32-8776-65ccbaa0e9a8.jpeg
    33 KB · Wyświetleń: 73
reklama
Ja praktycznie w ogóle nie piję alkoholu więc mnie to tam rybka ale takie posty jak Twój powodują, że dziewczyny które dowiedzą się o ciąży dopiero jak im się okres spóźnia o tydzień, mogą zacząć panikować. A jednak zdecydowana większość ciąż nie jest zaplanowana z kalendarzem w ręku i odkryta na poziomie bety 20 ;-).
Ta część o panice jest tak bardzo o mnie.

Piłam wino 7 dni przed betą która wyszła....prawie 3.500
Było to 3 dni po negatywnym teście ciążowym

Do góry