reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

reklama
Także w piątek jak już będzie po to dam znać 😃 to już 2 jego badanie i wyniki są podobne na kolejne musimy poczekać 3 miesiące. A u ciebie jak z wynikami?
U mnie wyniki ok. Wszystkie podstawowe hormonalne w porządku, tarczycowe tez. Endometrium w każdym badanym cyklu prawidłowe, owulacje naturalne, z tym ze pęcherzyk trochę przerasta. Amh wyszło mi podwyższone, 7,5 (34lata) i tu było chwilowe zastanowienie nad PCOS, ale w obrazie nic nie wyszło, z reszty wyników tez nic na to nie wskazuje, wiec nie wiem 🤷🏼‍♀️ Tutaj lekarz zasugerował, ze może przyspieszymy pęknięcie pęcherzyka, ale to dopiero jak wyniki nasienia się poprawia. Masakra z tym czekaniem..

No ale to w ciąży. Nawet jak odstawisz w dzień pozytywnego testu to nic się nie stanie... chyba że zjesz cale opakowanie.
Idąc tym tokiem myślenia po owulacji nie uprawiaj sportu, nie jedz cynamonu, nie bierz ani łyka alkoholu i najlepiej to leż🤷🏽‍♀️

Czekaj odgrzebie mój Excel że starań i zaraz napiszę
No wiadomo, ale jeśli nie brałam i biorę inne witaminy, wolę brać te minimu. Nie robię testów co chwilę, mogłoby się zdarzyć nawet, że jest miesiączka i jest się w ciąży, poprostu idąc tym tokiem mogłabym brać będąc w ciąży, a potem tego żałować 🙈.

No ale to w ciąży. Nawet jak odstawisz w dzień pozytywnego testu to nic się nie stanie... chyba że zjesz cale opakowanie.
Idąc tym tokiem myślenia po owulacji nie uprawiaj sportu, nie jedz cynamonu, nie bierz ani łyka alkoholu i najlepiej to leż🤷🏽‍♀️

Czekaj odgrzebie mój Excel że starań i zaraz napiszę
Może tak, ale to akurat mnie nie przekonywało do tego żeby brać 😁. Na razie minimu biorę co muszę 🙈

No wiadomo, ale jeśli nie brałam i biorę inne witaminy, wolę brać te minimu. Nie robię testów co chwilę, mogłoby się zdarzyć nawet, że jest miesiączka i jest się w ciąży, poprostu idąc tym tokiem mogłabym brać będąc w ciąży, a potem tego żałować 🙈.
Ja nie namawiam oczywiście ale też nie popadajmy w paranoje 🤷🏽‍♀️ ahwaghanda jest polecana przy staraniach a jak ktoś się boi to odstawia w połowie cyklu I już 🤷🏽‍♀️
No i jak ma się miesiączkę i jest się w ciąży to ta ciąża tak czy siak nie rokuje dobrze 🤷🏽‍♀️

Ja nie namawiam oczywiście ale też nie popadajmy w paranoje 🤷🏽‍♀️ ahwaghanda jest polecana przy staraniach a jak ktoś się boi to odstawia w połowie cyklu I już 🤷🏽‍♀️
No i jak ma się miesiączkę i jest się w ciąży to ta ciąża tak czy siak nie rokuje dobrze 🤷🏽‍♀️
Znam kilka osób które tak miały i wszystko było ok. Wiadomo nie chodzi o popadanie w paranoje, mnie poprostu na razie to nie przekonało 🙈, może zmienię zdanie za jakiś czas🙈. Na razie suplementuje to co mam zalecone 😁

Bardzo mi przykro, przeczytałam Twoja historie i jesteś mega fajterka dziewczyno ;)

Jeszcze zanim bym się zdecydowała na taki krok to na pewno bym skonsultowała z przynajmniej dwoma lekarzami takimi tez top of the top ;)

Ale kurczę, ze tak kilka miesięcy spokoju i nagle 😢 a może teraz tez będzie pare miesiecy spokoju i w tym czasie uda się zajść w ciąże. A potem jak będzie Dzidzia to co ma być, niech będzie ;)

Trzymam mocno za Ciebie kciuki i wysyłam dużo siły ;)
Przepraszam, że zaśmiecam wątek. Myślisz,aby skonsultować się z innymi lekarzami jeszcze?

reklama
Zdecydowanie! Nawet jeśli ufasz swojemu lekarzowi. To jest bardzo ciężka ale ważna decyzja. Skonsultuj to jeszcze z kimś
Będę próbować, znalazłam bardzo dobrego profesora z Olsztyna jest ginekologiem onkologiem. Dużo osób go poleca.

Do góry