reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

A jak się weźmie przed owulacją to ją zahamuje? Nie biorę duphastonu tylko luteinę dopochwową, ale z tego co wiem to jest praktycznie to samo. Błagam nie mów że sobie tym owulację mogłam zatrzymać...😫
no tak, dlatego się bierze proga dopiero po potwierdzonej owulacji. A dlaczego bierzesz luteinę? Masz stwierdzoną niedomogę lutealną?

reklama
ja jestem w szoku jak bardzo wielu lekarzy jest konowałami. Sama trafilam, ale też to co Wy tu opowiadacie.. Ciezko ufać lekarzom. A napewno nie tylko ginekolodzy są konowalami... i co, teraz trzeba weryfikować wszystko co powie lekarz?
Nie mówiąc o tym, ze ja np byłam u kilku ginekologów i każdy mi mówił coś innego. Jeden twierdził, ze z nasieniem męża można zajsć, drugi, ze nie, jeden mówił, ze biochem to ciąża, a innyu mi pwoiedział, ze ciąża jest od bety 50. Jedna typiara powiedziała mi, ze mam endo 16mm, a w tym samym miesiącu tylko tydzien pozniej (przed samym okresem) inny mi powiedział że mam 12mm.
Nie wiem już nawet komu wierzyć, pomijaąc to, ze już nikt nie ma pomysłu skad się biorą moje plamienia międzymiesiaczkowe.
No to jest jakaś masakra z tymi lekarzami. Mój Stary też się teraz buja po endokrynologach i oczywiście każdy mówi coś innego. Mamę mi prawie wykończyła lekarka rodzinna😱 na ewidentne objawy dusznicy bolesnej, takie podręcznikowe wręcz, dała jej leki na alergię, których nie można stosować przy zaburzeniach pracy nerek i serca, jakie niestety moja mama ma. Wcześniej jeszcze jej odstawiła lek na cholesterol co prawdopodobnie było bezpośrednią przyczyną zaostrzenia się tej dusznicy. Dramat. To zastane PZU jakie mam w robocie tez ma swoje minusy ale przynajmniej ktoś postanowił mojej mamie trafną diagnozę i dało się ją naprawić 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

dlatego ja jestem za monitoringiem. Wiem że to dodatkowa kasa ale przy najmniej wiem co i jak. Też nam się marzyly blizniaki ale jak to mówią, bierze się co dają 🥰 teraz sobie już bliźniaków nie wyobrażam 🙈
No nic jeszcze trochę i się przekonam czy była owulka czy jednak nie. Trochę się teraz boję, że przez ten mój wypadek mogła być później albo wcale 😫

Ja wam powiem na swoim przykładzie że zaufałam tej ginekolog bo prowadziła mi pierwszą ciążę to myślałam że drugą też mi dobrze poprowadzi... Ale ona nie robiła mi żadnego wymazu ,żadnego posiewu nic... Co wizytę się jej skarżylam że mnie piecze tam na dole oraz swędzi , wargi spuchnięte to dawała mi antybiotyki myślałam że wie co robi ufałam jej... Ale no przyszedł ten nieszczęsny 6.06 gdzie dostałam plamienia od razu do niej pojechałam i mówiłam że coś nie tak... Olewka totalna jedynie że szyjka się skróciła a 8.06 urodziłam martwego synka... Jak się okazało po badaniach łożyska i opini ginekologa do którego teraz chodzę przyczyną była infekcja która nie była leczona ... Sam powiedział gdybym dostała odpowiednio dobrany antybiotyk konkretnie na to co się rozwijało mój synek by żył ,nie byłoby tej sytuacji....
Ale dopiero po fakcie zdałam sobie z tego sprawę co się działo ,jak mnie traktowała jak o mnie NIE dbała... 😞

Ja wam powiem na swoim przykładzie że zaufałam tej ginekolog bo prowadziła mi pierwszą ciążę to myślałam że drugą też mi dobrze poprowadzi... Ale ona nie robiła mi żadnego wymazu ,żadnego posiewu nic... Co wizytę się jej skarżylam że mnie piecze tam na dole oraz swędzi , wargi spuchnięte to dawała mi antybiotyki myślałam że wie co robi ufałam jej... Ale no przyszedł ten nieszczęsny 6.06 gdzie dostałam plamienia od razu do niej pojechałam i mówiłam że coś nie tak... Olewka totalna jedynie że szyjka się skróciła a 8.06 urodziłam martwego synka... Jak się okazało po badaniach łożyska i opini ginekologa do którego teraz chodzę przyczyną była infekcja która nie była leczona ... Sam powiedział gdybym dostała odpowiednio dobrany antybiotyk konkretnie na to co się rozwijało mój synek by żył ,nie byłoby tej sytuacji....
Ale dopiero po fakcie zdałam sobie z tego sprawę co się działo ,jak mnie traktowała jak o mnie NIE dbała... 😞
Jezu jaka to straszna historia... współczuję Ci bardzo. Co innego, jeśli jest poronienie, gdzie niebardzo miało się wpływ na to... a tu zaniedbanie lekarza :( Przytulam Cię mocno i mam nadzieję, ze lada chwila zajdziesz w zdrową ciążę ❤️

Nie wchodziliśmy w badania. Podjęliśmy starania na żywioł (mamy 3 dzieci) 4 ciąża była krótką niespodzianką od losu. Badałam hotmony w 1 fazie cyklu, wyniki idealne, progesteron po owu - normalny bez fajerwerków około 11, 1 cykl bezowulacyjny w ciągu roku. Po cp jestem posiadaczką tylko 1 jajnika i 1 jajowodu. Mąż był na polrocznym kursie, nie zawsze udało się trafić w owulke z seksem... no i moj wiek 39 nie ułatwia. Nie mam chęci wchodzić w diagnostykę czemu nie wychodzi, biorę to na klatę już po prostu. W tym cyklu chciałam jeszcze wyprobować miovelia nac+pro naczytałam się trochę o tym, że stabilizują hormony, więc jestem ciekawa efektu, czy jakiś będzie. Jak narazie 1 plus to, że owulka jest szybciej o 4 do 6 dni w stosunku do poprzednich cykli.
Czy ja dobrze pamiętam może mylę jeśli tak to nie było tematu.
Wspominałaś że twój mąż ćwiczy na siłowni i bierze testosteron zdajesz sobie sprawę że on negatywnie działa na nasienie? No i te twoje plamienia po owulce i w ogóle aż czerwona lampka się zapala może @LadyCaro CI podpowie co warto sprawdzić może to jakaś blahostka u Ciebie niedaj Boże cos innego... tym bardziej z racji Twojego wieku o którym wspomniałaś i trojgu dzieci dla których musisz żyć, funkcjonować..🤯

ale też Twoja historia jest dodatkową przestrogą dla każdej z nas, ze jak czujemy, że lekarz nie pomaga, to mimo, ze mu ufamy to zeby szukać pomocy dalej...

reklama
niestety po relacjach wielu dziewczyn, które tu trafiają, można zauważyć, że jest wielu lekarzy, którzy nie znają się na tym co robią lub po prostu pracują by pracować. Ostatnio u mnie w mieście była dziewczyna, która przez 2 miesiące chodziła z ciążą pozamaciczna, była kilka razy u gin, ale ta wmawiała jej, że to torbiel, podawała dupka. Dopiero w szpitalu zauważyli już sporą ciążę w jajowodzie.

Pół biedy, jeżeli niekompetencja lekarzy kończy się na tym przykładowym dupku od 16dc bez potwierdzenia owulacji. Ty zapłaciłaś za nią straszną, straszną cenę...

Do góry