reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W ktorym tyg ciazy jestem ?

reklama
@seremida a ja zawsze mówię wiek rocznikowo. Jak to się ma do ciąży? ;)
Tak samo. Mając urodziny kończysz np 35 więc zaczynasz 36 rok życia, ale mówisz że masz 35 lat a nie 36.
Jak dzisiaj masz 5+0 ciąży to zaczynasz 6 tydzień a skończonych masz 5 i lekarza posługują się skończonymi tygodniami więc mówią że jest to 5 tygodni a nie 6

Ale nie mówi się, że mam 4 tygodnie ciąży. Tylko jest się w danym tygodniu ciąży.
Nie spotkałam lekarza, który posługiwałby się skończonymi tygodniami. Być może tacy istnieją.

Ale nie mówi się, że mam 4 tygodnie ciąży. Tylko jest się w danym tygodniu ciąży.
Nie spotkałam lekarza, który posługiwałby się skończonymi tygodniami. Być może tacy istnieją.
Ja spotkałam tylko takich lekarzy, którym jak powiesz że jestes w 20 tygodniu to Ci wpiszą 20+0
Najlepiej mówić po prostu dokładnie że jestem w 20+1 i wtedy każdy wie o co chodzi 😃

Absolutnie każdy lekarz, na ktorego trafiłam (a było ich sporo) plus wszyscy ginekolodzy edukujący w internecie posługują się skończonymi tygodniami ciąży.
Món syn ma w wypisie "urodzony w 27tc" (było 27+5).

Byłam już u wielu lekarzy w tej ciąży i połowa mówi skończone, druga połowa zaczęte.
Ja mówię zaczętymi tygodniami, jeśli rozmawiam z kimś z rodziny czy znajomymi, czyli teraz jestem w 34tc (nie uważam, by wszyscy musieli wiedzieć ile dokładnie jestem w ciąży), a lekarzom mówię dokładnie, np. 33+3.

reklama
Do góry