reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

Przeczytałaś co napisałam? Bo dokładnie to samo tylko Ty znowu musiałaś sparafrazować moje słowa poprzedzając je słowem “nie” żeby niby się ze mną nie zgodzić.
Nie, badanie kariotypu nie trwa standardowo 2 tygodnie tylko chodowla + oczekiwanie na wynik trwa od 30-42 dni roboczych w gyncentrum. Ale rozumiem, że tu znowu wiesz lepiej niż infolinia kliniki która wykonuje badanie. Lepiej posiłkować się danymi z Google wpisując hasło “ile się czeka na kariotyp” i wziąć za pewnik pierwsza wyszukana informacje z diagnostyki, że ogólnopolski czas oczekiwania to standardowo 2 tygodnie. Nie bierzesz pod uwagę znowu tego, że jest bum na kariotypy o badania genetyczne przed ivf.
Wiem, ile czekałam na kariotyp mojego dziecka z MSWiA. Więc nie jest to też standardowo ponad miesiąc. Nie wyszukuję informacji w googlu, i proszę byś nie pisała więcej do mnie, bo Twój ton jest obraźliwy dla mnie a ja nie zamierzam już więcej do Ciebie.

reklama
Chyba zapomniałaś, że w tym samym czasie przechodziłam to samo co Ty. Szukam usilnie u SIEBIE przyczyny straty, nie u Ciebie, bo ciężko mi się z nią pogodzić. Tak jak napisałam badałam zarodek tą samą metodą - MLPA, po stwierdzeniu prawidłowego kariotypu, genetyk powiedział mi, że to wykrywa znacznie mniej niż mikromacierze, ale niestety było już za późno na to badanie. Skoro tak Cię to drażni, nie będę więcej cytować Twoich postów. Piszę czysto informacyjnie, nie wiem czemu bierzesz to osobiście. Chciałabym po prostu wiedzieć o tym wcześniej dlatego zostawiam tu tą informację, chociaż mam nadzieję, że żadnej dziewczynie tu się nie przyda.
Nie, nie zapomniałam. Zwróć uwagę, że w moich wypowiedziach nie ma negowania Twoich działań, a Ty za każdym razem potrafiłaś mi wytknąć błąd. To Twoje wiadomości, w moim odczuciu, są mało empatyczne. Wygląda jakbyś to Ty zapomniała.
Smacznego popcornu wszystkim ;)

Wiem, ile czekałam na kariotyp mojego dziecka z MSWiA. Więc nie jest to też standardowo ponad miesiąc. Nie wyszukuję informacji w googlu, i proszę byś nie pisała więcej do mnie, bo Twój ton jest obraźliwy dla mnie a ja nie zamierzam już więcej do Ciebie.
Ale ty wiesz, że placówki mają różny czas oczekiwania i dziewczyny czekają na wynikową gyncenteum, gdzie robiłam badania prywatnie i na NFZ i stąd mam informacje?
I wiesz, że sama zaczęłaś negując każdą moją wypowiedź?
Big Brother Popcorn GIF by Pop TV

Nie, nie zapomniałam. Zwróć uwagę, że w moich wypowiedziach nie ma negowania Twoich działań, a Ty za każdym razem potrafiłaś mi wytknąć błąd. To Twoje wiadomości, w moim odczuciu, są mało empatyczne. Wygląda jakbyś to Ty zapomniała.
Dawno nie było 😉🍿

Stwierdzenie o rodzaju badań które są dokładniejsze, a których sama nie wykonałam, chyba nie jest żadną negacją. Jeśli uważasz, że w którymkolwiek poście skrytykowałam Cię, to zacytuj proszę ten fragment.

reklama
Do góry