Przepraszam ale co chcesz mi udowodnić od dłuższego czasu? Że nie miałam zdrowej ciąży i przez to pozbawić mnie nadziei na zdrowe dziecko? Że jesteś mądrzejsza od lekarzy i laboratorium w którym robiłam badania? Na siłę mi coś wciskasz. Potrzebujesz żeby w końcu ktoś się z Tobą zgodził i przyznał Ci rację?
Moje ostatnie słowa w tej sprawie, bo mam dość. TestDNA bada wszystkie 23 geny i podczas po pobraniu materiału przez lekarza i potwierdzenia przez laboratorium, że był to materiał dziecka. Gdyby dziecko miało trisomie to badanie by wykazało, gdyby translokacje również. Mikromacierze pokazałyby dodatkowo mozaikowatosc i rozumiem, że mam pecha w życiu, ale mozaika płodu jest bardzo rzadka.
Wykonywana amniopunkcja w ciąży jeżeli są nieprawidłowości w usg też bazuje na badaniu 23 chromosomów. Mozaika jest dodatkowo płatna i jeżeli obraz USG jest prawidłowy a tylko ryzyka wysokie to jest jej prawdopodobieństwo. Wyjściem jest usg.
Dlatego bardzo cię proszę o zaprzestanie dyskusji na mój temat i moich badań genetycznych, mojego dziecka, bo ta kwestię zostawiam lekarzom ze względu na złożoność i rzadkość mojego przypadku. A jesteś ostatnią osobą, która ma prawo odbierać mi nadzieję na zdrowe dziecko
dziękuję skończyłam dyskusję