reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌻🌼 W ciepłym sierpniu testujemy, dwóch kresek ⏸️ na teście wypatrujemy 🐞🐝

Dziewczyny, zamówiłam ten polecany magnez 3formy z Yango i teraz czytam że spożycie to 3 kapsułki raz dziennie - tyle przyjmujecie?
Plus dodatkowo kończę opakowanie PrenaCare Start z Aliness i zastanawiam
Się jakie teraz witaminy zamówić, polecacie coś lepszego czy te z Aliness są ok?
Moim zdaniem te z Aliness są ok (bo ja bardzo zwracam uwagę, żeby w tych preparatach multi nie było jodu i żelaza), ale osobiście sama przeskoczyłam teraz na Fertistim, ale to głównie ze względu na wysoką dawkę inozytolu (którego nie muszę dzięki temu brać oddzielnie). Tylko tam jest mało kwasu foliowego (200), więc dodatkowo dokupiłam też od Aliness i mam dalej tyle samo, co w PrenaCare 😉

Co do tego magnezu - z tego, co wiem, to dziewczyny przyjmują/przyjmowały po 3, tak jak na etykiecie i nawet parę ciąż się zdarzyło krótko po wprowadzeniu go do suplementacji (stąd ten przydomek „dzieciorobny”) 😅 Oczywiście, nie wiadomo czy to zasługa samego magnezu, więc trzeba to tak z przymrużeniem oka traktować, ale magnez ogólnie ma dużo fajnych właściwości. Jak masz na przykład bolesne miesiączki to powinien też pomóc.

reklama
Ja po poprzednim cyklu, gdzie prawie wszystkie testy owulacyjne były pozytywne (albo bardzo bliskie pozytywnym) postanowiłam przez cały ten cykl robić testy i patrzeć jak to teraz wygląda. Zaczęłam 6dc, tuż po okresie. Dzisiaj mam 12dc i (jakkolwiek głupio i dziwnie to nie zabrzmi) to na razie mogę się jedynie cieszyć, bo testy są zdecydowanie negatywne. Dołożyłam też ten pseudo monitoring w Luxmed i postanowiłam jeszcze miesiąc się wstrzymać z wizytą u ginekologa znającego się na PCOS. Zobacze co to z tego cyklu wyjdzie…

Ja po poprzednim cyklu, gdzie prawie wszystkie testy owulacyjne były pozytywne (albo bardzo bliskie pozytywnym) postanowiłam przez cały ten cykl robić testy i patrzeć jak to teraz wygląda. Zaczęłam 6dc, tuż po okresie. Dzisiaj mam 12dc i (jakkolwiek głupio i dziwnie to nie zabrzmi) to na razie mogę się jedynie cieszyć, bo testy są zdecydowanie negatywne. Dołożyłam też ten pseudo monitoring w Luxmed i postanowiłam jeszcze miesiąc się wstrzymać z wizytą u ginekologa znającego się na PCOS. Zobacze co to z tego cyklu wyjdzie…
Mi dopiero zaczyna ciemnieć w 14 dniu ,15 dzien peak a 16 dnia lh już o,63 gdzie w dzien peaku 1,57 .

Załączniki

• Screenshot_20240819_114950_Premom.jpg
    Screenshot_20240819_114950_Premom.jpg
    257,3 KB · Wyświetleń: 61
Zobacz załącznik 1655538
Przepraszam jeśli którąś uraziłam tym zdjęciem, ale coś w tym jest…
to jest coś o czym myślę często ,jak to jest właśnie że człowiek robi wszystko , suplementy ,diety , to i tamto i się nie udaje , badania ,leki no wszystko a ktoś inny ma szybko numerek nie nie wiedząc nawet w jakim momencie cyklu jest i pyk ciąża . Dla mnie to jest nie do ogarnięcia ,czemu ten świat tak działa 😔

reklama
to jest coś o czym myślę często ,jak to jest właśnie że człowiek robi wszystko , suplementy ,diety , to i tamto i się nie udaje , badania ,leki no wszystko a ktoś inny ma szybko numerek nie nie wiedząc nawet w jakim momencie cyklu jest i pyk ciąża . Dla mnie to jest nie do ogarnięcia ,czemu ten świat tak działa 😔
Często też się nad tym zastanawiam 😔

Do góry