penguinlicious
Fanka BB :)
Moim zdaniem te z Aliness są ok (bo ja bardzo zwracam uwagę, żeby w tych preparatach multi nie było jodu i żelaza), ale osobiście sama przeskoczyłam teraz na Fertistim, ale to głównie ze względu na wysoką dawkę inozytolu (którego nie muszę dzięki temu brać oddzielnie). Tylko tam jest mało kwasu foliowego (200), więc dodatkowo dokupiłam też od Aliness i mam dalej tyle samo, co w PrenaCareDziewczyny, zamówiłam ten polecany magnez 3formy z Yango i teraz czytam że spożycie to 3 kapsułki raz dziennie - tyle przyjmujecie?
Plus dodatkowo kończę opakowanie PrenaCare Start z Aliness i zastanawiam
Się jakie teraz witaminy zamówić, polecacie coś lepszego czy te z Aliness są ok?
Co do tego magnezu - z tego, co wiem, to dziewczyny przyjmują/przyjmowały po 3, tak jak na etykiecie i nawet parę ciąż się zdarzyło krótko po wprowadzeniu go do suplementacji (stąd ten przydomek „dzieciorobny”) Oczywiście, nie wiadomo czy to zasługa samego magnezu, więc trzeba to tak z przymrużeniem oka traktować, ale magnez ogólnie ma dużo fajnych właściwości. Jak masz na przykład bolesne miesiączki to powinien też pomóc.