reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ustąpienie objawów w ciąży

Witajcie...
Jestem w ciąży, dokładnie 9 tydzień i 4 dni ( usg miałam 2 tygodnie temu i z wielkości zarodka wyszło 7 tyg i 4 dni)
Zacznę od tego, że objawy ciąży miałam już długo przed dniem oczekiwanej miesiączki. Kilka dni po jej terminie zrobiłam test i wyszły 2 grube krechy. U lelarza zaniepokoiło mnie, że ciąża jest ponad tydzień młodsza niż wg moich obliczeń, wychodziloby z usg, ze test wyszedl pozytywny juz w 3 tyg +4 dni a tkliwosc piersi miałam juz chyba przed samym zapłodnieniem W niedzyczasie miewałam plamienia- jakby skrzepki krwi, zabarwiony na brązowo śluz. Kolejne usg po równo 2 tygodniach pokazało, że ciąża jest o kolejne pół tygodnia mniejsza, lekarz długo szukał serca i juz wspominał, o martwym zarodku ale w końcu je znalazł i biło. Powiedział też, że narazie nie założy karty ciąży i nie zlecił badań ponieważ wszystko może się wydarzyć. To było właśnie 2 tygodnie temu- 7 tyg 4 dni ( wg mojej ostatniej miesiaczki uwzgledniając moj 30 dniowy cykl powinno byc bite 9 tygodni). Dodatkowo przed wizytą okazało się, że mam wysokie ciśnienie - ponad 140 /nie pamiętam ile. Wcześniej byłam zawsze niskociśnieniowcem. Krótko po tej wizycie właściwie z dnia na dzień ustały moje okropne mdłości, które w poprzednich ciążach trwały bite 12 tygodni. Piersi, które dotąd były twarde i tkliwe- także przestały, są całkiem miękkie.
Zmęczenie i bóle w dole brzucha odczuwam nadal.
Dodam, że to moja 3 ciąża, nigdy wcześniej nie miałam takich problemów, jestem po 2 cesarkach...

Sama niewiem co mam myśleć... w przyszłym tygodniu mam wizytę, czy mam się na coś nastawiać? Czy któraś z Was miała podobne doświadczenia?

reklama
Moze owulacja sie przesunela zrob bete i idz do gina.
Kazda ciaza jest inna to ze mialas w dwoch ciazach 12 tyg mdlosci nie znaczy ze w tej tez będziesz miala
Tylko sie cieszyć
Ja mdlosci mialam tylko tydzien w 6 tyg po tygodniu jak reka odjal.piersi cala ciaze ani razu mnie nie zabolaly dlugo nie czulam sie jak w ciąży

Bole w dole brzucha mialam na poczatku i od polowy ciąży takie czasem ze spac nie moglam oczywscir lekarz sprawdzał jak nic innego sie nie dzieje to to normalne macica cały czas rosnie :-)
Magne b6 polecam bardzo;)
A przed ciąża mialam nieregularne cykle i owulacja wystapila w dniu miesiączki i ciaza byla ponad 2 tyg mlodsza

U mnie niestety ustąpienie objawów oznaczało obumarcie ciąży. Serduszko przestało bić w 7 tyg i 3 dniu. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie było wszystko w porządku. Nie denerwuj się na zapas. Natura wie co robi.

U mnie niestety ustąpienie objawów oznaczało obumarcie ciąży. Serduszko przestało bić w 7 tyg i 3 dniu. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie było wszystko w porządku. Nie denerwuj się na zapas. Natura wie co robi.
U jednej to oznacza ustapienie a u drugiej dobrze rozwijajaca sie ciaze
Pamiętam jak sie naczytalam o tym ze co moze byc jak wymioty ustapia i odchodzilam od zmyslow ale naszczescie z dzidizusiem wszystko bylo ok
:)

Należy wziąć pod uwagę wszystkie czynniki, jednak zanik objawów ciążowych, brązowe plamienia i spadek beta hcg zwiastuje niepowodzenie.

reklama
Do góry