reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Usg wątpliwości

Cześć dziewczyny,
Może to wyda się śmieszne ale nie do końca ufam określeniu płci dziecka przez lekarza. W 12tc powiedział płeć ze wskazaniem na męską. W 15 tc dzieciątko nie współpracowało było odwrócone pleckami -lekarz przez dosłownie ułamek sekundy powiedział, że to chłopiec -nie mam żadnego nowego zdjęcia żeby moc coś szczególnego zaobserwować. Na zdjęciu z 12 tc widać, że coś wystaje jednak widać, że z boku jest jakby wypustka. Sama już nie wiem jak to interpretować. Czy Wy byście stwierdziły, ze jest to chłopiec na 100%. Niepewność bardzo mnie meczy a do badań połówkowych jeszcze 3 tygodnie

Załączniki

• 8A441670-ED53-4D8F-BC10-4D65389FA3B9.jpeg
    8A441670-ED53-4D8F-BC10-4D65389FA3B9.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 323
reklama
Cześć dziewczyny,
Może to wyda się śmieszne ale nie do końca ufam określeniu płci dziecka przez lekarza. W 12tc powiedział płeć ze wskazaniem na męską. W 15 tc dzieciątko nie współpracowało było odwrócone pleckami -lekarz przez dosłownie ułamek sekundy powiedział, że to chłopiec -nie mam żadnego nowego zdjęcia żeby moc coś szczególnego zaobserwować. Na zdjęciu z 12 tc widać, że coś wystaje jednak widać, że z boku jest jakby wypustka. Sama już nie wiem jak to interpretować. Czy Wy byście stwierdziły, ze jest to chłopiec na 100%. Niepewność bardzo mnie meczy a do badań połówkowych jeszcze 3 tygodnie
Jak interpretować wyrostki. Mój gin w 12tc widział płeć, ale nie wiem na ile to była pewność siebie a nie ile strzał

Załączniki

• D22F95FB-4229-431B-8225-D734F09B853E.png
    D22F95FB-4229-431B-8225-D734F09B853E.png
    244,2 KB · Wyświetleń: 114
Cześć dziewczyny,

Nub na tym zdjęciu wygląda na męski, ale nikt nie da Ci 100% na tym etapie. Ba na żadnym etapie nic nie da Ci 100% poza amniopunkcją

reklama
Jeśli nie ufasz lekarzowi to zrób NIPT. Określi płeć i ryzyko wad genetycznych. Na pewno nie polecam weryfikować opinii specjalisty z opiniami przypadkowych osób na forum. Uwierzmy, że lekarze nie znajdują dyplomów w czipsach i są bardziej wykwalifikowani niż forumowicze.

Do góry