reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

Ponoś powinno się robić tylko 4 usg w czasie ciąży, a ja już miałam chyba z 9 bo na każdej wizycie lekarz mi robi. Super jest zobaczyć maleństwo ale boję się, że to jakoś szkodzi. A nie chce też podważać też decyzji lekarza co do konieczności takiego badania.
Miluszka chyba w ten sam dzień u nas był ZŁOTY STRZAŁ ;)

reklama
heh, faktycznie!
Mi sie wydaje, ze bylo to 18.10. lub 19.10.! Ja generalnie mialam rozwalony calkowicie cykl po odstawieniu w lipcu tabletek, wiec nie wiedzialam nawet kiedy plodne a kiedy nie. :)
A ty kiedy upatrujesz sie swojego zlotego strzalu? :)

Zwykłe usg nie szkodzi wcale, to tylko fale odbijające się od dzidzi... ponoć jednak 4D nie jest zbyt bezpieczne... i lepiej jak najrzadziej...
Ja swoją niunię widziałam ostatnio w całej okazałości w 18 tyg :-( i tak mam czekać do około 30 tyg :-( ojjj też tęsknie.... !!
A to tyyyyle czasu.. Jutro chociaż jej serduszka posłucham.

A pro po Złotego strzału ;-) u nas było naprawdę wyjątkowo... Z mężem czekaliśmy na odczekanie pół roku od poprzedniej ciąży ( z zalecenia lekarza) no i jak zaczęłam w sierpniu nową pracę wyszło postanowienie że i tu poczekamy trochę aż dostanę dłuższą umowę! :-) otrzymałam.. i pewnego wieczoru (15 października) zabrzmiało jednogłośne "No to co? dziś? :-)" i właśnie tego dnia się udało :-) co najlepsze - wyobraźcie sobie że zaszło mi się 3 tygodnie po OM !! dziwnie wyszła ta owulacja (a nawet nie pilnowałam kiedy mam jajeczkowanie -pełen spontan :-D)

Ostatnia edycja:
heh, faktycznie!
Mi sie wydaje, ze bylo to 18.10. lub 19.10.! Ja generalnie mialam rozwalony calkowicie cykl po odstawieniu w lipcu tabletek, wiec nie wiedzialam nawet kiedy plodne a kiedy nie. :)
A ty kiedy upatrujesz sie swojego zlotego strzalu? :)
No właśnie nie wiem:) Dość intensywnie się staraliśmy od czerwca.

ja powiem tak, jestem w 90% pewna, ze bylo to wtedy, bo przed i po nie pamietam zblizenia w okolicy plodnych :) To byl nasz pierwszy miesiac z mezusiem, co powiedzielismy jak bedzie to bedzie :) myslalam ze z rok sie nam zejdzie, a tu 5 listopada 2 kreseczki :)

butterfly - i dobrze! tak najlepiej, ze spontan! My z mezusiem bylismy akurat w Czeskiej Pradze na dlugim weekendzie, wiec Praska dziolcha na knedlach :)

czesc dziewczyny zazdroszcze wam ze tak w krotkim czasie uporalyscie sie ze zajsciem w ciaze u mnie byl ponad rok zmudnych i ciezkich staran gdy juz powiedzialam dosc udalo sie :):) aa co do knedli to teraz beda za mna chodzic dopoki nie upoluje jakis gotowych w sklepie ;)

reklama
tweenie, niunia456- biedaki!! :)) niech mezowie zasuwaja za granice! ;)

niunia456 - no kazdy ma inaczej, my zaczelismy sie z mezusiem starac, bo wlasnie myslalam, ze bedzie to trwalo kolo roku, znajomi wokol tak sie starali, ale jak sie okazalo mialam duzo szczescia ze zaszlam, bo po wyniku o ciazy dowiedzialam sie ze mam przewlekla chorobe tarczycy i hormony w takiej rozsypce, ze gin sie dziwil iz mi sie udalo zajsc. Na szczescie szybka reakcja - uregulowanie i wszystko w porzadku. Bywa roznie. Ja to bylam w szoku jak zobaczylam 2 kreski!

Do góry