reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

grzybek z naroślą, toż to najwierniejszy opis wacka ;-) no i faktycznie przedni, z przodu go mają ;-)
Perła, chyba faktycznie tak właśnie mu wjechał...teraz to widzę :-)

reklama
aisim to gratuluje. coreczka slodka :-)
maruska super ze chlopaczek :tak::-) przykro mi z ta cukrzyca...niestety nie znam sie na tym kompletnie. wiem tylko ze czasem w ciazy sie pojawia a tak to tylko co nieco wiem o zwyklej cukrzycy...

hej dziewczyny
byłam wczoraj na wizycie, dostałam zdjęcie wacka na potwierdzenie płci Miłoszka :-) strzałką zaznaczony wacek, nie pytajcie się z której strony robione jest to zdjęcie, bo sama tego nie kumam. jednak mało widoczne, szkoda. idę dziś na 3d, może będzie ładniejsze.
młody waży ok. 370 gram i ma się ok. to było badanie połówkowe, więc widziałam móżdżek, serducho, żołądek i takie tam inne flaki:-)

ale też muszę się pożalić, podejrzewają u mnie cukrzycę, więc dostałam glukometr i mam się kłóć,żeby sprawdzić, co z tym cukrem. Miała któraś z Was coś takiego?

Stwierdzono Ci tą cukrzyce ciążowa na podstawie badania z krzywej cukrowej?? (po piciu glukozy ?) to się często zdarza u ciężarnych ((
Ja dopiero teraz dostałam badania na ta glukoze!!za to mam nawrót anemii :-( co tez nie jest za fajne!
grunt że nasze dzieciaczki zdrowe!!

DSC00171.jpga to mój dzidzol ale nie mam zdjecia wacka tylko takie

dzamena, super zdjęcie! bardzo wyraźne.

a ja dziś byłam na usg 3d i jestem mega rozczarowana.... całe badanie generalnie było przeprowadzone w 2 d, pomiary wszystko ok, ale dzidziuch ułożył się tyłkiem do świata, nie pokazał buźki no i po przełączeniu na 3 d niewiele było widać... po takiej jednej probie lekarz stwoerdził, że nic sie nie da zrobić i koniec badania. zapłaciłam 200 zł i jestem zła... wymysliłam, że nie powiniem brac w takim razie kasy za 3d, skoro nie udalo sie tego zrobic. wrrrr

a co do cukrzycy, mój poprzedni lekarz jeszcze w grudniu dał mi skierowanie na glukozę i od razu 75 i badania po godzinie i po dwóch. w międzyczasie zmieniłam lekarza i ten dopiero teraz chciał mnie kierować na to badanie, a ja proszę bardzo, kartka z rękawa i oto wynik z grudnia....no i stwierdził, że zły, poradnia diabetologiczna i się kłuję. ale tak sobie myśle, moze cos nie tak z tym badaniem, bo teraz póki co wychodzi mi wynik w normie.

hej dziewczyny
byłam wczoraj na wizycie, dostałam zdjęcie wacka na potwierdzenie płci Miłoszka :-) strzałką zaznaczony wacek, nie pytajcie się z której strony robione jest to zdjęcie, bo sama tego nie kumam. jednak mało widoczne, szkoda. idę dziś na 3d, może będzie ładniejsze.
młody waży ok. 370 gram i ma się ok. to było badanie połówkowe, więc widziałam móżdżek, serducho, żołądek i takie tam inne flaki:-)

ale też muszę się pożalić, podejrzewają u mnie cukrzycę, więc dostałam glukometr i mam się kłóć,żeby sprawdzić, co z tym cukrem. Miała któraś z Was coś takiego?

GARULUJE DZIEWCZYNY - PIEKNE DZIECIACZKI!

co do pytania o cukrzyce...ja mialam w pierwszej ciazy bardzo niski poziom cukru we krwi...duzo ponizej- po obciazeni..(cos tam pamietam 60mg?...nie wiem jakie tam sa jednostki...a norma jest jakos od 110?...dobrze pisze...wowczas pielegniarki w szpitalu mnie strasznie przestraszymy...ze jak zasne moge sie nie obudzic..itd...normalnie do wizyty do gin 2-3 dni umieralam i wylam do poduszki..a najblizsi stali mi nad glowa jak spalam...Ogromny stres..a gin powiedzial, zeby jesc z czasu do czasu cos slodkiego...i powiedzial, ze jak reszta wynikow jest bdb, ja czuje sie bdb...to po protu musialam miec gorszy dzien?...nie wiem...ale on zbagatelizowal to i mnie uspokoil..

dziewczynki, Wasze dzidziolki są cudne, zarówno te z wackami, jak i bez:-D
a`propos cukrzycy-bylyście juz robic krzywą cukrową? ja idę w przyszłym tyg

dzamena ale sliczne malenstwo i jakie duze :szok::szok::szok: jak to juz wyraznie widac i uksztaltowane zupelnie jak prawdziwe, gotowe dziecko... :-):-):-)

maruska moze faktycznie cos bylo nie tak z tamtymi badaniami...albo Ci sie polepszylo :-)

reklama
Do góry