reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG 5 tc brak zarodka, wysoka beta

Hej.
8 października robiłam betę wynik 228,0
Powtórzyłam 10 października wynik 608,0
Lekarz kazał mi przyjść na usg 22 października czyli 5+3 tc. Na USG pęcherzyk brak zarodka. Kazał powtórzyć betę. Zrobiłam 23 października wynik 40057,0 i drugi 25 październik wynik 48780,0. Przy takich wartościach powinno już być na usg? Martwię się. Idę na usg w pon 28 października.
Puste jajo płodowe?

Załączniki

• IMG_4836.jpeg
    IMG_4836.jpeg
    2 MB · Wyświetleń: 416
  • IMG_4840.jpeg
    IMG_4840.jpeg
    70,4 KB · Wyświetleń: 98
  • IMG_4870.jpeg
    IMG_4870.jpeg
    80,2 KB · Wyświetleń: 88
reklama
Hej.
Lekarz kazał mi przyjść na usg 22 października czyli 5+3 tc. Na USG pęcherzyk brak zarodka. Kazał powtórzyć betę. Zrobiłam 23 października wynik 40057,0 i drugi 25 październik wynik 48780,0. Przy takich wartościach powinno już być na usg? Martwię się. Idę na usg w pon 28 października.
Puste jajo płodowe?
Ale niewyraźne to USG. Masz wymiary pęcherzyka ciążowego? W pęcherzyku ciążowym był pęcherzyk żółtkowy?

Bhcg masz już wysoką, przy poziomie 10000 powinnien już być zarodek. Nie wygląda to dobrze :( ale to zdjęcie z USG jest bardzo niewyraźne, co może wskazywać na to, że twój lekarz ma słaby sprzęt, złą ostrość i dlatego nic nie widział.

Moim zdaniem to zdjęcie jest bardzo niewyraźne. Możliwe, że zarodek już się tam pojawił, tylko w takiej jakości tego nie widać... Poszłabym do innego lekarza

Bhcg masz już wysoką, przy poziomie 10000 powinnien już być zarodek. Nie wygląda to dobrze :( ale to zdjęcie z USG jest bardzo niewyraźne, co może wskazywać na to, że twój lekarz ma słaby sprzęt, złą ostrość i dlatego nic nie widział.
Do tego samego lekarza chodziłam 5 lat temu w ciąży. Pamiętam że jakoś była super a w 5+5 tc był widoczny zarodek.
Masz rację przy badaniu było wszystko kiepsko widać.

Hej.
Puste jajo płodowe?
No ale w 5tc będzie sam pęcherzyk, jeszcze bez zarodka. Spokojnie, myślę, że tego 28 zobaczy już więcej.

Nawet nie wiem co jest ma tym zdjęciu. Bo równie dobrze mógł to być jajnik. Lekarz nie mierzył pęcherzyka? Powyżej 25 mm można uznać, że jest puste jajo. Beta już bardzo wysoka więc zarodek powinien być.
@Wolfie u mnie w 5+5 było już serce więc nie do końca tak jest, że widać tylko sam pęcherzyk.

reklama
Nawet nie wiem co jest ma tym zdjęciu. Bo równie dobrze mógł to być jajnik. Lekarz nie mierzył pęcherzyka? Powyżej 25 mm można uznać, że jest puste jajo. Beta już bardzo wysoka więc zarodek powinien być.
@Wolfie u mnie w 5+5 było już serce więc nie do końca tak jest, że widać tylko sam pęcherzyk.
Nie pamiętam ile miał pęcherzyk ale gin mówił że w normie. Stwierdził że jestem za wcześnie. Tylko zastanawiam mnie tak duża beta

Do góry