reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

Aż sobie rozpisałam jak to wyglądało, chyba nie jest tak źle.

Lipiec 2023 - 31
Sierpień 2023 - 32
Wrzesień 2023 - 33
Październik 2023 - 33
Listopad 2023 - 27
Grudzień 2023 - 31
Styczeń 2024 - 34
Luty 2024 - 31
Marzec 2024 - 30
Kwiecień 2024 - 38 (najdłuższy)
Maj 2024 - 32
Czerwiec 2024 - 34

AMH w listopadzie jakoś 3.7 chyba a teraz w maju 3.1. Jajniki są jakby policystyczne, ale lekarz z diagnozą pcos się nie zgadza. I ten cykl najdłuższy to nie wiem czemu.
a pozostałe hormony miałaś w normie?
Ja też mam budowe jajników policystyczną, cykle ok 33 dni. Chociaż teraz miałam rozjechane prze karmienie. Ale jako nastolatka miałam 33-35, póżniej 9 lat brałam ah i półtora roku po odstawieniu cykle się regulowały (dochodziły do 60 dni), wtedy miałam badania hormonów pierwszy raz i monitoring i niby było ok, ale lekarka mówiła ze przez ten ukłąd pęcherzykó (policystyczny) one bardzo wolno rosną i owulacje miałam np w 17 albo 19 dniu cyklu a faza lutealna 12-13 dni. Ogólnie raz na kilka cykl krótszy czy dłuższy mozę byc, cykl bezowulacyjny czy z wcześniejsza to jest w granicach normy, raz na jakis czas

reklama
A ja mam pytanie z trochę innej beczki, czy przy zwolnieniu L4 na IUI jest dla pracodawcy wgląd z jakiego powodu L4? Czy muszę mówić? Wie ktoś może? 🤔
z jakiego powodu nie ma, jedynie co bystrzejsza kadrowa może sprawdzić sobie jaki lekarz i z jakiej przychodni wystawił, ale na pierwszy rzut oka tego nie widać trzeba wejść w dokument, więc jeśli większa firma raczej nikt tego nie robi chyba, że jakiś ciekawski.

Przypomina to mój majowy cykl. Najpierw pojawiło się coś niby jak okres, ale trwało tylko 2 dni i było przed czasem. Kilka dni później było już normalne krwawienie i okazało się, że to była biochemiczna.
Żeby jeszcze tak za każdym razem jak się coś dzieje można było sprawdzić to od ręki. Potem człowiek ma tylko tysiąc głupich myśli 🫤.
Mimo wszystko dziewczyny 🤞🤞 a może jednak zaskoczy nas wszystkich coś pozytywnego.
Czego życzę każdej 🤍

@fckathy Ty małpo 🙈 czy wiesz jak bardzo wszystkie dziewczyny się tu o Ciebie martwiły? Następnym razem proszę zostaw jakąś informację co byśmy nie myślały, że nas porzuciłaś 😅. Cieszę się, że wróciłaś i trzymam 🤞🤞 za jutrzejsze…

No i zleciał nam niemal cały lipiec.
@Leanne dziękuje za przyniesienie szczęścia w tym miesiącu. W zamian chciałabym się odwdzięczyć każdej 🍼jakby tylko było to możliwe 🤍
Co prawda zapisywać się na sierpień już nie będę, ale mam tam na każdą 👀 😄.
Więc jakbyście się czuły obserwowane to ja 😂
o matko naprawdę??? Nic do mnie nie dochodziło, a jak wchodziłam i widziałam ile mam do nadrobionia to rezygnowałem 😅 przepraszam, następnym razem będę dawać znać!!! Ale następnego razu już nie powinno być

Ciekawa promocja na pakiety :):) wrzucam wycinek, może akurat ktoś coś musi zrobić 8-) oczywiście to Alab

Załączniki

• IMG_8773.jpeg
    IMG_8773.jpeg
    93 KB · Wyświetleń: 80
A ja mam pytanie z trochę innej beczki, czy przy zwolnieniu L4 na IUI jest dla pracodawcy wgląd z jakiego powodu L4? Czy muszę mówić? Wie ktoś może? 🤔
Na L4 jest lekarz i placówka- w teorii wgląd do tego ma osoba uprawniona (zazwyczaj osoba z kadr) w praktyce różnie bywa.
„Czy muszę mówić?”- z jakiego powodu L4? Absolutnie nie, a pracodawca nie ma prawa pytać.

reklama
To super.
Ja czekam na wyniki i kolejna konsultacje mam we wrześniu, a do tej pory sama nie wiem co mam robic.
W sumie to ja chyba powinnam schudnac i wziąć się za siebie.
Ja w ramach odchudzania od jakiegoś miesiąca mam przynajmniej kilogram na plusie. Dobrze mi idzie… Ale upewniłam się tylko w tym, że dopóki nie ogarnę głowy i nie przestanę się stresować wszystkim i non stop - to nie schudnę. A pewnie wręcz jeszcze przytyję.

Do góry