reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

Chyba z obawy przed rozczarowaniem. W maju miałam biochemiczną i też już niby się cieszyliśmy, że coś może będzie, a wyszło jak wyszło. Dochodzi do tego historia poronień stąd dla mnie dwie kreski to więcej strachu niż radości. Niby dopiero w styczniu zaczęliśmy się starać i te kilka miesięcy to nic. Tylko martwię się że nawet jak zajdę w ciążę czy uda się ją utrzymać. A pierwsza wizyta w UK odbywa się dopiero w okolicach 10tyg ciąży. Przed tym jedynie idzie się do lekarza rodzinnego zgłosić i tyle.
W UK niestety tak to wygląda jak piszesz na NHS, ale jeśli chcesz możesz iść do ginekologa prywatnie znacznie wcześniej, w 6/ 7 tyg. Może poszukaj, czy masz jakąś prywatną placówkę w okolicy. Jeśli interesuje Cię kierunek Londyn, to mogę polecić kilka miejsc.

Kciuki, żeby tym razem kropek się trzymał ✊✊

reklama
Melduje się po wizycie u edykrynologa, na szczęście na tarczycy nie ma żadnych guzów , faktycznie USG wskazuje jakiś stan zapalny tak jak i wyniku anty Tg i Tpo , ale pani powiedziała że to nie są wyniki które wskazują na Hashimoto , gdyby nie starania o ciążę to narazie by nie prowadzała leczeni tylko kazała obserwować , jednak ze względu na starania przepisała Euthyrox 25 raz dziennie i Wit D , kazała się zgłosić za 3 miesiące i przed tym zrobić badania : TSH , ft4 , wit.d , wit.b12 , zelżało , ferrytyna ,kwas foliowy , ogtt . Czekamy teraz do piątku na wizytę u Pani Estery ,zobaczymy jakie ona da zalecenia ,myślę że pewnie czes tych badań jednak będę musiała zrobić wcześniej ☺️

Witam :)
Ja robiłam test ciążowy wczoraj i wyszły 2 kreski ( jedna blada) za ile dni zrobic jeszcze raz?

Hej
ja test robiłam wczoraj i wyszły dwie kreski jedna słaba
Proszę przeczytaj pierwszy post i zasady.
Ten wątek dedykowany jesy zapisanym dziewczynom.
Nie oceniamy tu testów.
Dziękuję

Melduje się po wizycie u edykrynologa, na szczęście na tarczycy nie ma żadnych guzów , faktycznie USG wskazuje jakiś stan zapalny tak jak i wyniku anty Tg i Tpo , ale pani powiedziała że to nie są wyniki które wskazują na Hashimoto , gdyby nie starania o ciążę to narazie by nie prowadzała leczeni tylko kazała obserwować , jednak ze względu na starania przepisała Euthyrox 25 raz dziennie i Wit D , kazała się zgłosić za 3 miesiące i przed tym zrobić badania : TSH , ft4 , wit.d , wit.b12 , zelżało , ferrytyna ,kwas foliowy , ogtt . Czekamy teraz do piątku na wizytę u Pani Estery ,zobaczymy jakie ona da zalecenia ,myślę że pewnie czes tych badań jednak będę musiała zrobić wcześniej ☺️
Dzizaasss ile stresu się najadlas to Twoje.
Pamiętam kiedyś jak jeden ginekolog mnie badał i znalazł guza w piersi, wylądowałam w poradni onko, a potem mnie tam wyśmiali, i zapytali kto mi badanie robil. Okazało się że mam taką strukturę piersi bardziej gruczołowatą.

@wszyscy A tak w ogóle, która z Was sobie bada cycki regularnie?🍈🍈 mam na mysli samobadanie, a nie usg

Pamiętam kiedyś jak jeden ginekolog mnie badał i znalazł guza w piersi, wylądowałam w poradni onko, a potem mnie tam wyśmiali, i zapytali kto mi badanie robil. Okazało się że mam taką strukturę piersi bardziej gruczołowatą.

@wszyscy A tak w ogóle, która z Was sobie bada cycki regularnie?🍈🍈 mam na mysli samobadanie, a nie usg
Ja badam 🙂 ale wieku 22 lat miałam małego guzka, na szczęście biopsja nie wykazała nic groźnego, ale co wtedy przeżyłam to moje 🥲 i tak już jakoś zostało, że sprawdzam często.

Ja też badam, bo mam stwierdzone gruczolakowłókniaki. Pamiętam tę panikę, jak wyczułam pierwszego 🫨 Ale są na tyle małe, że lekarz mówił, że nie ma co na razie robić biopsji. Teraz jakoś właśnie powinnam się już umawiać na kontrolne USG 🤔

Ostatnia edycja:
reklama

Ja macam, ale mam małe to szybko idzie wyczuć każdą zmianę bo na płaskim łatwiej 😅.

Do góry