reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

Chyba z obawy przed rozczarowaniem. W maju miałam biochemiczną i też już niby się cieszyliśmy, że coś może będzie, a wyszło jak wyszło. Dochodzi do tego historia poronień stąd dla mnie dwie kreski to więcej strachu niż radości. Niby dopiero w styczniu zaczęliśmy się starać i te kilka miesięcy to nic. Tylko martwię się że nawet jak zajdę w ciążę czy uda się ją utrzymać. A pierwsza wizyta w UK odbywa się dopiero w okolicach 10tyg ciąży. Przed tym jedynie idzie się do lekarza rodzinnego zgłosić i tyle.
W UK niestety tak to wygląda jak piszesz na NHS, ale jeśli chcesz możesz iść do ginekologa prywatnie znacznie wcześniej, w 6/ 7 tyg. Może poszukaj, czy masz jakąś prywatną placówkę w okolicy. Jeśli interesuje Cię kierunek Londyn, to mogę polecić kilka miejsc.

Kciuki, żeby tym razem kropek się trzymał ✊✊

reklama
Melduje się po wizycie u edykrynologa, na szczęście na tarczycy nie ma żadnych guzów , faktycznie USG wskazuje jakiś stan zapalny tak jak i wyniku anty Tg i Tpo , ale pani powiedziała że to nie są wyniki które wskazują na Hashimoto , gdyby nie starania o ciążę to narazie by nie prowadzała leczeni tylko kazała obserwować , jednak ze względu na starania przepisała Euthyrox 25 raz dziennie i Wit D , kazała się zgłosić za 3 miesiące i przed tym zrobić badania : TSH , ft4 , wit.d , wit.b12 , zelżało , ferrytyna ,kwas foliowy , ogtt . Czekamy teraz do piątku na wizytę u Pani Estery ,zobaczymy jakie ona da zalecenia ,myślę że pewnie czes tych badań jednak będę musiała zrobić wcześniej ☺️

Witam :)
Ja robiłam test ciążowy wczoraj i wyszły 2 kreski ( jedna blada) za ile dni zrobic jeszcze raz?

Hej
ja test robiłam wczoraj i wyszły dwie kreski jedna słaba
Proszę przeczytaj pierwszy post i zasady.
Ten wątek dedykowany jesy zapisanym dziewczynom.
Nie oceniamy tu testów.
Dziękuję

Melduje się po wizycie u edykrynologa, na szczęście na tarczycy nie ma żadnych guzów , faktycznie USG wskazuje jakiś stan zapalny tak jak i wyniku anty Tg i Tpo , ale pani powiedziała że to nie są wyniki które wskazują na Hashimoto , gdyby nie starania o ciążę to narazie by nie prowadzała leczeni tylko kazała obserwować , jednak ze względu na starania przepisała Euthyrox 25 raz dziennie i Wit D , kazała się zgłosić za 3 miesiące i przed tym zrobić badania : TSH , ft4 , wit.d , wit.b12 , zelżało , ferrytyna ,kwas foliowy , ogtt . Czekamy teraz do piątku na wizytę u Pani Estery ,zobaczymy jakie ona da zalecenia ,myślę że pewnie czes tych badań jednak będę musiała zrobić wcześniej ☺️
Dzizaasss ile stresu się najadlas to Twoje.
Pamiętam kiedyś jak jeden ginekolog mnie badał i znalazł guza w piersi, wylądowałam w poradni onko, a potem mnie tam wyśmiali, i zapytali kto mi badanie robil. Okazało się że mam taką strukturę piersi bardziej gruczołowatą.

@wszyscy A tak w ogóle, która z Was sobie bada cycki regularnie?🍈🍈 mam na mysli samobadanie, a nie usg

Pamiętam kiedyś jak jeden ginekolog mnie badał i znalazł guza w piersi, wylądowałam w poradni onko, a potem mnie tam wyśmiali, i zapytali kto mi badanie robil. Okazało się że mam taką strukturę piersi bardziej gruczołowatą.

@wszyscy A tak w ogóle, która z Was sobie bada cycki regularnie?🍈🍈 mam na mysli samobadanie, a nie usg
Ja badam 🙂 ale wieku 22 lat miałam małego guzka, na szczęście biopsja nie wykazała nic groźnego, ale co wtedy przeżyłam to moje 🥲 i tak już jakoś zostało, że sprawdzam często.

Ja też badam, bo mam stwierdzone gruczolakowłókniaki. Pamiętam tę panikę, jak wyczułam pierwszego 🫨 Ale są na tyle małe, że lekarz mówił, że nie ma co na razie robić biopsji. Teraz jakoś właśnie powinnam się już umawiać na kontrolne USG 🤔

Ostatnia edycja:
reklama

Ja macam, ale mam małe to szybko idzie wyczuć każdą zmianę bo na płaskim łatwiej 😅.

Do góry