reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Umowa o prace na czas określony a ciąża

Nie zrozumiałaś kontekstu, dziewczyny które wolą pracować w ciąży zasugerowały mi, że powinnam zwolnić się z pracy będąc w ciąży i jak to one nazwały urlopować się będąc na bezrobociu, a nie ciągnąć pieniądze z Zusu. Dlatego byłabym frajerką, gdybym sama się zwolniła, czytaj ze zrozumieniem. Co do więźniów, którzy utrzymują się z moich podatków, o to właśnie chodzi jeżeli ja nam utrzymywać więźniów, którzy w więzieniu mają darmowy hotel, to dlaczego będąc w ciąży nie mogę chociaż raz ja być utrzymywana ? Dlaczego w tym pięknym czasie jakim jest ciąża nie skorzystać z dbania o siebie i dziecko będąc w domu ?
Nie zwolnić się tylko iść na urlop bezpłatny odpoczywać.

reklama
Nie zrozumiałaś kontekstu, dziewczyny które wolą pracować w ciąży zasugerowały mi, że powinnam zwolnić się z pracy będąc w ciąży i jak to one nazwały urlopować się będąc na bezrobociu, a nie ciągnąć pieniądze z Zusu. Dlatego byłabym frajerką, gdybym sama się zwolniła, czytaj ze zrozumieniem. Co do więźniów, którzy utrzymują się z moich podatków, o to właśnie chodzi jeżeli ja mam utrzymywać więźniów, którzy w więzieniu mają darmowy hotel, to dlaczego będąc w ciąży nie mogę chociaż raz ja być utrzymywana ? Dlaczego w tym pięknym czasie jakim jest ciąża nie skorzystać z dbania o siebie i dziecko będąc w domu ?
Uważałaś na jakiejkolwiek lekcji o funkcjonowaniu państwa?

To jest umowa społeczna i funkcje państwa.

Osadzeni (w PL nie ma więzień) są utrzymywani po to, żeby odbyć karę, podlegać resocjalizacji i izolacji czyli, żeby zapewnić społeczeństwu bezpieczeństwo.

Płacisz składki na ubezpieczenie społeczne a idea ubezpieczenia jest taka, że ubezpieczasz się na wypadek jakiegoś zdarzenia. To nie jest konto oszczędnościowe. Gdybyśmy mieli płacić tyle co mamy wyciągnąć to większość ludzi nie byłaby objęta świadczeniami ani usługami publicznymi. Większość z wyłudzaczek zasiłków chorobowych nigdy nie zapłaciło takich składek na ile pobrało zasiłków. Przy minimalnej to 50 tys. Czyli blisko dwuletnie wynagrodzenie. Jak płacisz OC/AC to też nie możesz żądać równowartości samochodu, bo składka stanowi jej ułamek!

Po tej wypowiedzi widać jak niski poziom świadomości społecznej prezentujesz.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny nie chce mi się już pisać w tym temacie bo i tak się nie dogadamy, piszcie sobie co chcecie. Zusu się nie boje. I tak każda z Nas jest codziennie krojona na kasę. Te moje świadczenie to pikuś w porównaniu z Naszym rządem, który kradnie miliony. Sądzicie, że Oni dają ? Nie, oni nie dają, bo to co dają to my wszyscy za to płacimy. Im więcej rozdają tym większa inflacja będzie Nas czekać. Więc pracujcie sobie dzielnie i na napiszcie w między czasie do Jarka zapytaniem dlaczego Was okrada, pozdrawiam.

Czyli być frajerem. Nawet PiS kombinuje, rozdają wille swoim, a ja mam być frajerką ? Oszalałaś
Tak to działa w naszym systemie prawnym. Nie podoba się, to możesz rodzić sobie gdzieś za granicą albo nie rodzić wcale zamiast kombinować, jak się nie narobić.

Przez takie jak Ty potem te, które faktycznie mają zasadne L4 mają problemy w pracy, muszą się tłumaczyć. Potem kobiety w wieku rozrodczym mają problem ze znalezieniem pracy. Naprawdę nie życzę Ci takiej ciązy w której L4 jest zasadne. Wtedy MARZYSZ o tym, żeby wyjść z domu i móc zająć głowę pracą.

Nie ma co usprawiedliwiać kradzież tym, że wszyscy kradną 🤦‍♀️

Tak to działa w naszym systemie prawnym. Nie podoba się, to możesz rodzić sobie gdzieś za granicą albo nie rodzić wcale zamiast kombinować, jak się nie narobić.

Przez takie jak Ty potem te, które faktycznie mają zasadne L4 mają problemy w pracy, muszą się tłumaczyć. Potem kobiety w wieku rozrodczym mają problem ze znalezieniem pracy. Naprawdę nie życzę Ci takiej ciązy w której L4 jest zasadne. Wtedy MARZYSZ o tym, żeby wyjść z domu i móc zająć głowę pracą.

Nie ma co usprawiedliwiać kradzież tym, że wszyscy kradną 🤦‍♀️
Otóż to 👏👏

Dziewczyny nie chce mi się już pisać w tym temacie bo i tak się nie dogadamy, piszcie sobie co chcecie. Zusu się nie boje. I tak każda z Nas jest codziennie krojona na kasę. Te moje świadczenie to pikuś w porównaniu z Naszym rządem, który kradnie miliony. Sądzicie, że Oni dają ? Nie, oni nie dają, bo to co dają to my wszyscy za to płacimy. Im więcej rozdają tym większa inflacja będzie Nas czekać. Więc pracujcie sobie dzielnie i na napiszcie w między czasie do Jarka zapytaniem dlaczego Was okrada, pozdrawiam.
„Oni kradną to ja też sobie pokradnę”

Nie zrozumiałaś kontekstu, dziewczyny które wolą pracować w ciąży zasugerowały mi, że powinnam zwolnić się z pracy będąc w ciąży i jak to one nazwały urlopować się będąc na bezrobociu, a nie ciągnąć pieniądze z Zusu. Dlatego byłabym frajerką, gdybym sama się zwolniła, czytaj ze zrozumieniem. Co do więźniów, którzy utrzymują się z moich podatków, o to właśnie chodzi jeżeli ja mam utrzymywać więźniów, którzy w więzieniu mają darmowy hotel, to dlaczego będąc w ciąży nie mogę chociaż raz ja być utrzymywana ? Dlaczego w tym pięknym czasie jakim jest ciąża nie skorzystać z dbania o siebie i dziecko będąc w domu ?
Ja właśnie czytam i nikt Ci tutaj nie napisał, żebyś się zwolniła.

To jest zbyt proste, żeby tego nie robić. Napisz, że siedzisz se na elce, bo masz prawo, chociaż ciąża zdrowa albo że nazmyślałaś u psychiatry, żeby dostać zaświadczenie do cesarki albo że karmisz kp/mm i gardzisz mm/kp. Bum! Jakby wrzucić surowego kurczaka do akwarium z piraniami 😂😂😂 Perfekcja do kapucziny.
Naprawdę porównujesz wyłudzanie świadczeń i wprowadzanie lekarza w błąd do wyboru metody karmienia? „Zmyślanie u psychiatry” ? Między innymi przez takie „zmyślanie” w Polsce problemów psychicznych nie traktuje się poważnie a psychiatrów brakuje dla osób faktycznie potrzebujących pomocy.

reklama
Nie jestem zwolenniczką PiSu ani PO ani innej partii politycznej ale szczerze? Każdy kroił na kasę , bez różnicy jaka partia polityczna. To jest koryto bez dna ale trzeba mieć SWÓJ MÓZG i wyciągać wnioski z lat wcześniej 🫢
Ja nie muszę myśleć telewizją widocznie, która karmi Cię i mami jak widać i przekaz podprogowy łykasz jak pelikan. Inflacja zaczęła się przy pandemii, potem wybuchła wojna .. I jak sra się na swój kraj to tak jest, tyle. To napisz do Tuska czy wieku emerytalnego Ci nie podwyższy jak Go wybierzesz 🤣🤣 i co powiesz wtedy ? :D no niee znowu ten ZUS na dłuższe przejście na emeryturę ? :D

Do góry