reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Umowa o prace na czas określony a ciąża

reklama
Co się wybyczyłam to się wybyczyłam, na koszt państwa, potem przyszło macierzyństwo i lenistwo się skończyło.
Ja owszem faktycznie niespodziewanie miałam zalecenia do L4.
Ale uwierz mi, że gdybym ich nie miała to tak i tak od razu bym poszła na L4, bo to wszystko mieliśmy już poplanowane i przedyskutowane i w domu i w pracy .
nie dziwię się że z taką łatwością przychodzi Ci akceptowanie kretactwa skoro sama taka jesteś 🤦🏽‍♀️
Złodziejski ZUS byłby górą.
Mam nadzieje ze ten ZUS Cie dojedzie bo przecież po IP możnaby Cie namierzyć 😁
Nie jestem pewna ale 1000+ i 400+ na żłobek chyba też są z ZUS 🤔
Nic tylko wracać do Polszy i jechać na socjalach! To jest żyćko 😁😁😁

Ja te składki również odprowadzam i to już wiele lat, więc zabieram to co moje
Ja tak odbiegnę od głównego wątku bo czytać nie mogę aż

a wiesz, że za Twoje podatki są utrzymywani więźniowie ? :D idź im to w twarz powiedz pod cele, ciekawe jak zareagują 🤔 i za Nasze podatki również i co mamy płakać z tego powodu ? Nie , bo nie mamy na to wpływu większego.

A co do tych frajerek w ciąży bezrobotne, lepiej naucz się szacunku do 2 człowieka.
Co powiesz kobiecie, która straciła dziecko, miała określoną umowę do czasu, nie została przedłużona, załamała się psychicznie, wjechała depresja ale się nie poddała ( w tym czasie nie pracowała) i bez umowy zaszła w ciążę? Powiesz Jej, że jest frajerką bo inflacja duża a chciała spełnić swoje marzenie o powiększeniu rodziny? A może pensja męża Jej wystarczy? Może teraz jest najszczęśliwsza na świecie ?! Ja na takie kobiety mogę dawać podatki. Uważaj bo właśnie takie kobiety mogą to czytać, jak Ci po rajtach pojadą to już się tu nigdy nie zalogujesz bo CI BĘDZIE WSTYD !! Naucz się EMPATII

Jak masz więcej niż jedno dziecko to na to drugie w wieku od 1 do 3 lat masz 1000 zł miesięcznie przez rok albo dodatkowo 500 zł przez dwa lata. To jest rodzinny kapitał opiekuńczy :)
A o rko, to tak. To się zgadza, ale żeby te rko dostać to dziecko musi ukończyć pierwszy rok życia. Jeśli się zdecydujesz na 500 przez dwa lata to wypłacają po 12 miesiącu. A jak się zdecydujesz po tysiąc to dopiero od 36 miesiąca życia wypłacają. Wiec te "dofinansowanie" do żłobka są to śmieszne grosze.

A o rko, to tak. To się zgadza, ale żeby te rko dostać to dziecko musi ukończyć pierwszy rok życia. Jeśli się zdecydujesz na 500 przez dwa lata to wypłacają po 12 miesiącu. A jak się zdecydujesz po tysiąc to dopiero od 36 miesiąca życia wypłacają. Wiec te "dofinansowanie" do żłobka są to śmieszne grosze.
Ale w sensie mojego wpisu było to, że te świadczenia też wypłaca ZUS. I też skądś ten ZUS musi na to te pieniądze wziąć 😁

reklama
To jest zbyt proste, żeby tego nie robić. Napisz, że siedzisz se na elce, bo masz prawo, chociaż ciąża zdrowa albo że nazmyślałaś u psychiatry, żeby dostać zaświadczenie do cesarki albo że karmisz kp/mm i gardzisz mm/kp. Bum! Jakby wrzucić surowego kurczaka do akwarium z piraniami 😂😂😂 Perfekcja do kapucziny.

Do góry