reklama
U
użytkowniczka_e
Gość
Ja osobiście polecam dr skin clinic peeling krem i kwas . Cena dosyć wysoka ale warty swojej ceny . Spróbuj w Rosmanie można kupić . Nawet do 15 jest promocja tego msc. Ogólnie olejku nie powinno się używać do cery tłustej a algi też mi nie służy.Skóra 2 mce temu: sucha na policzkach, tłusta w strefie T, wypryski nawet po 15 na raz.
Skóra obecnie: po 2 miesiącach dbania w poniższy sposób, nie mam żadnego wyprysku, skóra jest miękka i nawilżona, przestałam używać puder i podkład, daje tylko róż na poliki, skóre okreslilabym teraz jako Normalną, zostały leciutkie czerwonawe przebarwienia po wypryskach. Może ktoś ma na to pomysl?
Rano:
1. Mycie olejkiem
2. Krem z filtrem
Wieczór:
1. Mycie (i demakijaż) żelem do mycia twarzy
2. Krem odżywczy
1x na 1-2 tyg peeling enzymatyczny
i Maseczka ze sproszkowanych zielonych alg
1x w tyg maseczka z ubitego białka na ściągnięcie porów (wcześniej była na wagry, ale one już zniknęły)
Ale czego oczekujesz? Ch esz pozbyć się przebarwień? Wybacz jestem nieprzytomna dziś totalnie.Skóra 2 mce temu: sucha na policzkach, tłusta w strefie T, wypryski nawet po 15 na raz.
Skóra obecnie: po 2 miesiącach dbania w poniższy sposób, nie mam żadnego wyprysku, skóra jest miękka i nawilżona, przestałam używać puder i podkład, daje tylko róż na poliki, skóre okreslilabym teraz jako Normalną, zostały leciutkie czerwonawe przebarwienia po wypryskach. Może ktoś ma na to pomysl?
Rano:
1. Mycie olejkiem
2. Krem z filtrem
Wieczór:
1. Mycie (i demakijaż) żelem do mycia twarzy
2. Krem odżywczy
1x na 1-2 tyg peeling enzymatyczny
i Maseczka ze sproszkowanych zielonych alg
1x w tyg maseczka z ubitego białka na ściągnięcie porów (wcześniej była na wagry, ale one już zniknęły)
Czy kosmetyki których używasz zawierają jakieś składniki aktywne?
Moim zdaniem najpopularniejsze składniki to kwas azelainowy, witamina C i witamina b czyli niacynamid. Więc głównie tego szukaj w składach kosmetyków. Mogę Ci na priv wysłać nazwy spoko kosmetyków które mają rewelacyjne składy, zawieraja te składniki i są bajecznie tanie, no i kupisz je nawet w Rosie.
Kiedys na przebarwienia chodzilo się do kosmetyczki na mikrodermabrazję, ale od paru lat w tym nie siedzę, i nie wiem czy to nadal aktualne.
bleucoco
Fanka BB :)
Embryolisse Lait Creme Concentre Bez tego kremu-chmurki w szafce nie wyobrażam sobie funkcjonowaćJaki jest Wasz ulubiony kosmetyk i dlaczego?
Ja uwielbiam oliwkę w żelu Johnson's baby. Wystarczy posmarować skórę raz na tydzień, aby była gładka i aksamitna.
reklama