reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Udrzenie w brzuch a poronienie

Pola07

Początkująca w BB
Jestem przerażona, pare godzin temu kopalam w ogrodku, trzonkiem uderzylam się w brzuch. Mam 5tydzien ciazy, przed chwila zobaczylam lekko fioletowe plamienie! Czy ja wlasnie poroniłam?

reklama
Poronienie przynajmniej w moim przypadku było bardzo bolesne, a krwi było na tyle dużo, że wychodziłam z anemii pół roku.
Mała szansa, żeby uderzenie w brzuch spowodowało poronienie na tak wczesnym etapie ciąży. Masz tam dużo dużo warstw ochronnych. Ale oczywiście żadne plamienie nie jest ok, umów się do lekarza, ale nie zamartwiaj się na zapas.

Skonsultuj się z lekarzem, inaczej nie zaśniesz przez kolejne dni. 🙂 Ja plamiłam w 9 tygodniu, okazało się, że wszystko w porządku. Zmienia się ukrwienie i takie sytuacje mogą się zdarzyć, nawet po stosunku, choć oczywiście mogą też być zwiastunem kłopotów. Maluszka w tej chwili masz raczej w okolicach podbrzusza. Uderzenie było bezpośrednio w brzuch?

Jestem przerażona, pare godzin temu kopalam w ogrodku, trzonkiem uderzylam się w brzuch. Mam 5tydzien ciazy, przed chwila zobaczylam lekko fioletowe plamienie! Czy ja wlasnie poroniłam?
Myślę, że to zbyt wczesny etap żeby mówić w tym przypadku o poronieniu. Być może jeszcze nawet na usg nic nie widać skoro to 5tc. Nikt cie tą łopatą nie katował tylko zapewne lekko się na nią "nabiłaś". A przyczyn plamienia może być wiele.

reklama
Ja bym sprawdziła u lekarza. U mnie poronienie zaczęło się bezboleśnie małym plamieniem w zeszły poniedziałek. W zeszłym czwartek ból brzucha i lekkie krwawienie. Serduszko już nie biło :( Dmuchaj na zimne, jedź do lekarza!

Do góry