reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

Po wizycie..będzie trzeci syn..jajka na pół brzucha były hehhehe, trzeci motórzysta z tatą 4 , poza tym zapomiała powiedzieć o swędzeniu co jakiś czas..wrrrr zawsze jestem zdenerwowana

reklama
Ja też miałam to badanie zalecone jakoś na początku ciąży. Lekarz się mnie pytał, czy chce zrobić. Ja robiłam na kasę chorych i nie narzekam. Teraz badania będę robić w przyszłym tygodniu mocz i morfologie w przychodni przyszpitalnej na Inflanckiej. Ciekawe jak tam będzie ;)

Digitalis
- trzymam kciuki za odważne maleństwo w pokazywaniu co ma między nóżkami.
Flower - oby i u Ciebie udało się zobaczyć ;)
Kitek - a Ty dzisiaj chyba też masz wizytę?
Betibeti - gratuluję 3 chłopaka ;)

Czekamy na relacje z wizyt :D

Hejka kochane.
Muszę wam powiedzieć że jestem nieźle zdenerwowana.
Jak pisałam kiedyś, już od jakiegoś czasu mam zapalenie pochwy.Objawia się to brzydkimi,obfitymi i zielonkawymi upławami i do tego jeszcze czasami swędzenie.Jak tylko lekarz stwierdził że to zapalenie to od razu razem z cytologią zrobił mi badania na pisiew z pochwy żeby zobaczyć co tam siedzi niedobrego.I tydzień temu w czwartek miałam wizytę u gina i odrazu odebrałam wyniki tego posiewu bo już były. Lekarz oglądał,patrzył w rezultacie przepisał leki(jeden jeszcze biorę do piątku) ale nie mówił że powinnam się martwić czy żr to coś poważnego.Powiedział tylko że jak wszystko minie to żebym przyszła na wizytę dopiero za miesiąc.Ale jak objawy nie miną to mam przyjść po skończeniu brania leków.(biorę je od soboty i narazie nic nie jest lepiej).

Ale teraz cale sedno. Wczoraj byłam u przyjaciółki i rozmawiałyśmy właśnie o tym moim zapaleniu pochwy i spytała się mnie jaka bakteria mi wyszła na posiewie bo to wazne.A ja oczy w słup postawiłm, bo w zasadzie się w wyniki posiewu nie wczytywałam,skoro lekarz nic niepokojącego mi ie powiedział to byłam spokojna.No i dzisiaj wziełam te wyniki i siedzę na nacie i jestem przerażona.
Wyszło mi trzy bakterie.
1. Candida albicans
2. Escherichia coli
3. Streptococcus agalactiae

Jak się naczytałam w necie to dwie pierwsze są dosyć niegroźne,ale za to ta ostatnia bardzo groźna, nieleczona może zagrażać dziecku a jeśli ma się ją do samego porodu to na 4godz przed porodem albo odejściem wód płodowych powinni podać w szpitalu antybiotyki mi i dziecku. I teraz nie wiem co robić.Nic mi lekarz nie mówił że to poważne.
Miałyście coś takiego???? Powiedzcie bo jestem cala w nerwach!!!!!

Ostatnia edycja:
A jeszcze zapomniałam się Was zapytać bo w posiewie napisali mi przy tej ostatniej bakterii Streptococcus agalactiae-wrażliwość na penicylinę.Co to oznacza????

cyśka- to oznacza, że można tę bakterię zwalczyć penicyliną. Nie bardzo się znam na tych wszystkich bakteriach, na pewno tylko przy porodzie naturalnych możesz zarazić dziecko. Mojej znajomej też pod koniec ciązy w posiewie wyszła bakteria, rodziła SN i Mała dostała antybiotyk.
W ogóle każda z nas pod koniec ciąży powinna mieć zlecony posiew z pochwy i odbytu, jak lekarz nie zleci to lepiej samemu mu przypomieć bo potem może dziecko cierpieć niepotrzebnie.
Jeśli Twój lekarz nic nie mówił to może rzeczywiście to nic poważnego... nie mam pojęcia, oby tak było Kochana!

już po wizycie :) dzidzia prawidłowo się rozwija, ma już 161mm i 380g, pomiary brzuszka i główki w normie, miałam na chwilę przyłożone KTG i słyszałam bicie serduszka :)
dzidzia nie chciała się w pełnej klasie pokazać, jaką ma płeć, ale na 80% nic się nie majta między nóżkami :> ale potwierdzona dziewczynka będzie dopiero na następnej wizycie!

Cyśka, ja miałam dokładnie te same bakterie! już pisałam o tym na forum i w wątku ogólnym o s.agalatiae. tez mialam brzydkie uplawy i lekarz doustnie mi przypisał Augmentin. Jeżeli masz napisane ze jest wrazliwy na penicylinę to bardzo dobrze, oznacza to mozesz brac kazdy antybiotyk z tej grupy - najpopularniejsze to Augmentin, Amoksiklav, Duomox - jest ich bardzo dużo i są bezpieczne w ciązy.
także głowa do góry, będzie ok, ja po doustnym antybiotyku mialam ponowiony posiew i bakterii juz nie bylo, uplawy się skonczyly, tylko teraz dbam o wlasciwe ph w pochwie (stosuje lactovaginal) poniewaz to wszystko co wyszlo nam na posiewie zyje w ph zasadowym.

nie martw się, bedzie ok:) a zagrozenie od tej 3ciej bakterii jest tylko wtedy kiedy infekcja jest nieleczona, także lepiej ze mialas jakies uplawy, bo u wielu kobiet przebiega bezobjawowo i nawet o tym nie wiedza.

A jeszcze jedno.Mi lekarz przepisał Trinidazol odrazu jednorazowo 4 tabletki ja i mąż a teraz biorę przez 7 dni co 6godzin Erythromycinum TZF.Biorę je od soboty i upławy może w mniejszej ilości ale nadal są:(

reklama
Melduje sie po wizycie!

pierwsza info - to plci nie wiemy! ale dzis sie tym nie martwie bo moja gin pracuje w szpitalu i mowi ze maja teraz jaksi super nowy sprzet i jutro mnie zaprosila na badanie ze sobie sprzete potestuje a przy okazji dokladnie zbadamy dzidzie i obejrzymy dookola to mam nadzieje ze jutro zawitam tu do was z ta wazna informacja - mowie ze takie extra polowkowe sobie strzelimy :-)

a info drugie ze moja dzidzia juz ma 450g - normalnie w szoku jestem ze taka juz duza :-D

po za tym paramerty wszystke w normie

wiec na dzis tyle a jutro znow tu cosik od nas napisze :)

Do góry