reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

cyśka gratuluję synka:) ja też raczej nastawiam się że jutro jąderka zobaczę;) Dziś była na wizycie i ustaliłysmy z gin że jak za miesiąc bedą dalej takie złe wyniki to przepisze mi jakieś preparaty z żelazem. Na razie kazała jeść suszone morele, ale ktos mi podpowiedział żeby pić sok z buraków i myslę że na to bardziej sie skuszę. Z racji skurczy w łydkach kupiłam NeoMag Skurcz, ale jak w domu sie wczytałam to nie zalecają tego kobietom w ciąży, wiecie jaki mg mogłabym brać? Gin zaleciła MagneB6 ale akurat była tylko wersja dla sportowców z guaraną więc nie wzięłam:(

reklama
ja biore magnez forte ale mam jeszcze maglek b6 i wezmę jak magnez forte sie skonczy, mam jeszcze z zapasów w czasie dietowych, bo wtedy mie mega skurcze atakowały

ja biorę aspargin właśnie bo też miałam okropne skurcze w nogach i jeszcze cierpię na rwę kulszową, czasem nie mogę się ruszyć :( pomogłaby mi jakaś gimnastyka, joga, basen, ale wszystko mam na razie zakazane, mam nadzieję, że w czwartek na wizycie lekarz mi powie że już wszystko jest dobrze, a szyjka nie skraca się już inaczej chyba czeka mnie załamanie nerwowe :/

ok dzięki dziewczyny, w takim razie jutro znów do apteki śmigam, a NeoMag oddam mężowi chyba:D
Kupiłam też PregnePlus bo Falvit mama mi się kończy, a że wyniki mam nie najlepsze, a zaczynam się obawiać o zdrowie maluszka to się wykosztowałam na ten specyfik bo tak ginka juz drugi raz proponowała.

NeoMag oddam mężowi chyba:D
\
możesz go brać, ja go własnie łykam nazywa sie neomag forte :)
a jeszcze
pisałaś o PregnaPlus ile on kosztuje, ja kupuje FEMIBION NATAL II za 65 zł na miesiac to uwazam ze sporo, na szczescie kończe brac duphaston ktory kosztowałmnie 45 zł na tydzien, to juz odsapne :)

Ostatnia edycja:
oj nie pamiętam dokładnie ale cos koło 40-42 zł za 30 tabletek. Falvit kupowałam za 38-39zł z tymże 60 tabletek, ale przy Twoich lekach to widzę że i tak niewiele wydaję:)
NeoMagi są różne, ja kupiłam NeoMag skurcz i niby nie zalecają w ciąży, ale jeszcze jutro farmaceutkę spytam, bo teoretycznie w składzie jest tylko magnez, potas i witaminaB6, więc co tu ma mi zaszkodzić?

oj nie pamiętam dokładnie ale cos koło 40-42 zł za 30 tabletek. Falvit kupowałam za 38-39zł z tymże 60 tabletek, ale przy Twoich lekach to widzę że i tak niewiele wydaję:)
NeoMagi są różne, ja kupiłam NeoMag skurcz i niby nie zalecają w ciąży, ale jeszcze jutro farmaceutkę spytam, bo teoretycznie w składzie jest tylko magnez, potas i witaminaB6, więc co tu ma mi zaszkodzić?
no ale juz duphastonu nie bede brac wiec te witaminy nie sa duzo tansze jak moje, to mi sie nie kakuluje, bo nie chce zmieniac witamin juz do konca
a co do tego neomagu skurcz to widze ze ma sklad pomieszany bo aspargin ma mg i potas, a neomag forte ma magnez i b6 :) no i na wszystkich jest napisane, przed uzyciem skonsultuj z lekarzem, bo zażywać mozna jak jest to tylko konieczne :)

No i po mojej wyczekanej wizycie.

Wszystko dobrze maleństwo ładnie rośnie ma 14cm ,fika w brzuszku ładnie a ja głupia się martwiłam że coś nie tak bo jeszcze nie czuje ruchów.Także czuje ogromną ulge że wszystko jest dobrze:tak:Musze zrobić teraz badania i przy okazji badanie na Hiv.Czy Wam dziewczyny lekarki zleciły badanie na HiV?ja właśnie nie pamiętam czy miałam w pierwszej ciąży robiony,ale pytała czy chce więc robie.Jednak troszke jestem zawiedziona bo niestety niepoznałam płci,maleństwo niechciało pokazać.Nóżki były złonczone a między nóżkami pępowina.Pomału mnie już menczy to bablanie innych że będzie syn,albo pytania czy już wiemy co będzie,kurcze każdy dzwoni i pyta co juz pomału staje się męczące!Ciśnienie mam dobre jedynie odziwo waga mi spadła mam 2kg mniej niż poprzednio .Lekarka zawsze mnie waży na tej starej wadze z odważnikami .Czy Wasi ginekolodzy ważą na takich wagach,m twierdzi że te Wagi są bardzo dokładne ale wydaje mi się dziwne 2kg mniej hm...Także poczekam na 21 tydzień i jade na 4d ,bo bardzo chce poznać już płeć maleństwa a na 4d powinno być widać a i tak takowe usg miałam w planie robić:tak:

reklama
mamaNiki Mnie nie proponowała nawet na HIV. Tak tak u nas też są te stare wagi, ja porównuję z wagą w domu i wychodzi tak samo;-)

Do góry