reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzylatek nie mówi:(

reklama
gratulacje super prezent, jejku ja tez czekam az zaskoczy, czalal po malu powtarzac tylko jej taki leniwy powie raz i zaraz nie mogę! ale może w końcu zacznie mówić coś więcej po polsku :)

Hej dziewczyny znowu cisza!!!!co jest?jakie u was zmiany???bo ja z dawidkiem zaczęliśmy chodzić do przedszkola codziennie!tzn.ja siedze na korytarzu a mały szaleje z dziecmi w sali.nie wychodzi na zewnątrz bo myśli że ja poszłam do domciu;)najgorzej jest na wejsciu bo nie chce iśc beze mnie ale są fajne opiekunki no i dzieci go wołają i wchodzi.cieszę sie bardzo i mam nadzieje ze od stycznia bedzie juz wpisany na liste.NO I MAM NADZIEJE ZE PRZY DZIECIACZKACH ZACZNIE W KONCU MOWIC:-)POZDRAWIAM:tak:

Malgosiu to swietne nowiny przynosisz:tak: super ze chodzicie codziennie no i 3mam kciuki za to zeby wciagneli Was na liste:tak: i zobaczysz z czasem sie rozgada przy dzieciaczkach to super terapia:tak:
U nas mowa nadal idzie do przodu i juz ladnie wymawia sz chociaz nie zawsze ale Arek ma to utudnione bo ma gotyckie podniebienie problemy bywaja z zachowaniem

Ostatnia edycja:
witam! posłaliśmy synka do przedszkola w marcu, dopiero po kilku miesiącach słychac było poprawę - póki co mówi wyraźnie mama tata baba i nie - oczywiście, ale "po swojemu" rozgadał się zdecydowanie :) od września 2 razy w tyg logopeda - mam nadzieję na postępy bo martwię sie starsznie o niego :-(

trzymam kciuki z apostępy waszych pociech :)

czesc dziewczyny!!!!!przede wszystkim życzę szczescia w nowym roku:)Dawidek od jutra zaczyna chodzic codziennie do przedszkola.bedzie juz jadl z dzieciaczkami.co prawda opiekunka nie jest zachwycona jego obecnoscia bo bedzie musiala zwracac na niego wieksza uwage i nie bedzie miala tyle czasu na ploty z kolezankami i kawke:-pale co mnie to od tego w koncu tam jest.wazne ze pani dyrektor powiedziala ze ma chodzic a ja mam sie niczym nie przejmowac;)jesli zrobi jakies postepy napewno wam to napisze.aha no za3tygodnie jedziemy do kliniki w Poznaniu na badania nawet nie wiem jakie dokladnie napewno zbadaja mu sluch.mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze.pozdrawiam was!

Na pewno będzie wszystko dobrze a i z mowa się poprawi, a szanownymi paniami przedszkolankami się nie przejmuj one tam są żeby opiekować sie dziećmi a na plotki maja swoja przerwę a jak by cos sie dzialo to nie bój sie im tego powiedzieć. U nas sa postępy maly zaczyna chętnie powtarzać i nauczyl sie kilku nowych slow zarówno po polsku jak i po duńsku tak wiec ciesze sie i jestem dobrej myśli :)

Witam!a tutaj znowu taka cisza????dawid ostatnio zaskoczył nas bo przyszedł z przedszkola i zaczął mówić:dadam(czyli Adam)talol(Karol)sam sam(ten z bajki)dziadzia(dziadek)super cieszę się!!!!a w poniedziałek jedziemy do kliniki w Poznaniu na oddział foniatrii i audiologii nawet nie wiem jakie bedzie miał badania ale pewnie słuch itp.strasznie się boję.Jak wrócimy dam znać,trzymajcie kciuki.pozdrawiam:-)

reklama
trzymam kciuki żeby było oki. Ritka odkąd poszła do przedszkola bardzo się rozgadała jeszcze nie wszystko rozumiem, ale mała bardzo się stara mówić wyraźnie nawet Panie w przedszkolu ją chwalą.

Do góry