reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trądzik, krosty nie tylko na twarzy

Jeśli nie schodzi Wam trądzik po kremach, polecam salon Der-med. Spotykałem się z sytuacjami, kiedy osoby starały wyleczyć się z tej choroby za pomocą kremów i zawsze dawało to połowiczny rezultat. W powyższym salonie możecie leczyć się za pomocą lasera Fraxel (w innych salonach również, ale zwracajcie uwagę na to czy laser jest oryginalny - produkcja USA).
Oczywiście, jeśli ktoś ma pytania odnośnie lasera, czy leczenia tych dolegliwości z chęcią pomogę wyszukać odpowiednich specjalistów, czy podać miejsca, które są godne zaufania.
Pozdrawiam

reklama
Jeśli ktoś ma długotrwały i rozległy trądzik (sam kiedyś z takim walczyłem), to powinien nie czekać, nie próbować sam, tylko wybrać się natychmiast do dermatologa. Zazwyczaj kończy się na terapii antybiotykowej (np. tetracyklina) + preparaty antybakteryjno-oczyszczające stosowane zewnętrznie. Należy zawsze myć jak najczęściej twarz, najlepiej zwykłym mydłem! nie tonikami lub innymi wynalazkami.
W przypadkach mniej drastycznych:) wystarczą specyfiki bez recepty.
Polecam Himalayę, sprawdzoną firmę, która wytwarza naturalne kosmetyki i środki na bazie wyciągów rożlinnych i mineralnych, z minimalną (niezbędną) zawartością chemii. Np.: kosmetyki - Himalaya Krem przeciw trądzikowi i wypryskom 30g (drzewo kapokowe, niepokalanek Evergreen
naturalne preparaty dla zdrowia - Himalaya Krem kojąco-osłaniający (antyseptyczny) 20g Evergreen

Witajcie:-):tak::-)
Ja też mam problemy tego typu, używałam już różnych specyfików tj np. isotrex, acneroxid L, skinoren, zineryt, kurcze i ciągle powraca:szok::szok::szok:
Najlepiej mi pasuje kuracja solarium, tak świetnie wysusza te krostki i cera jest ładna , no ależ ile można się naświetlać:-:)-:)-(

Pomóżcie i podpowiedzcie mi coś błagam:-):-):-)

Aleksia123 jestem w szkole kosmetycznej,i wiem że solarium to najgorsze co możesz robić !!! Tak,rezultaty są jak się chodzi na solarium,regularnie. Nie widać wtedy wyprysków chowają się pod skórą,wysuszają się.Ale to tylko chwilowe,po jakimś czasie może być jeszcze gorzej.Po solarium skóra robi się grubsza,i z czasem mogą powstać,tak zwane czopy których pozbycie się nie jest już tak proste!!! Na twoim miejscu poszłabym do dermatologa,który będzie wiedział co z tym zrobić :-)

Milkada - Dziękuję Ci za radę, do dermatologa chodzę, ona mi nie pomaga a podobno jest bardzo dobra:-):-)

Zineryt jest juz tylko na receptę, ale on na twarz jesz za mocny:rofl2::rofl2:

Hej!Ja również mam problem z trądzikiem.Wprawdzie nie jest on duży ale denerwują mnie te krostki.Dzisiaj byłam u dermatologa,przepisał mi Pimafucort i krem z Biodermy.Ciekawe czy pomoże.Do tej pory leczyłam się różnymi lekami i zawsze po odstawieniu trądzik powracał.

Ja polecam Davercin w zelu. Stosowalam go przez jakis czas i na prawde byl swietny, jedyna wada to taka ze jest na recepte. Cena z tego co pamietam byla ok 15 zl za tubke, spokojnie starczala na miesiac.

Najawżniejsze jest to, żeby wyrównać poziom nawilżenia w skórze. Ja zaczełam używać dermokosmetyków, bo wcześniej mialam skórę zdolną do atopii i była bardzo podrażniona. poleciła mi pani dermatolog nanobase, odżywkę do skóry i teraz jestem szczęśliwa. Skórę mam wygładzoną i bez podrażnień. dla mnie jak Vichy tylko o połowę taniej:)

reklama
Do góry