reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Torbiel jajnika

Barcelona356

Zaciekawiona BB
Byłam na kontroli wczoraj ginekologa i wykrył torbiel jajnika dwukomorowa 4cmx3.5cm
Pierwszy torbiel miałam zdiagnozowany już po pierwszej ciąży ale się wchłonął bo przy drugiej już nic mi nie wykryło dopiero drugi
torbiel miałam zdiagnozowany w styczniu po drugim porodzie.
Jestem od stycznia na tabletach antykoncepcyjnych, od stycznia nie miałam żadnych objawów, nic mnie nie boli do tej pory. Miesiączka regularnie.
Czy możliwe że torbiel się nie wchłonął lub powstał bo mialam teraz 3tyg prawie przerwy w tabelach ponieważ mi się skończyły dopiero mam zacząć brać jak zacznie się miesiączka.
Mam skierowanie na krew Ca 125 i I 41
Bardzo się boje czy to nie rak jajnika choć lekarz mówił że raczej zmiana łagodna. Raczej by rozróżnił raka od torbiela?
Jestem w takim szoku, mam dwójkę małych dzieci
Dał mi skierowanie na krew dla pewności.

reklama
Przy wiekszych torbielach lub wlasnie o budowie komorowej jest zalecane wykonanie markerow nowotworowych. Dobrze, ze lekarz cie skierowal. Ja bhm obstawiala, ze przerwa w tabletkach namieszala ci. Wtedy moga wychodzic rozne hocki klocki.

Przy wiekszych torbielach lub wlasnie o budowie komorowej jest zalecane wykonanie markerow nowotworowych. Dobrze, ze lekarz cie skierowal. Ja bhm obstawiala, ze przerwa w tabletkach namieszala ci. Wtedy moga wychodzic rozne hocki klocki.
No też właśnie myślę że to przez to. Mam nadzieję że to nic groźnego

Do góry