reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Toksoplazmoza wyniki POMOCY

Magdalena0120

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny,
Wizytę u lekarza mam dopiero za 2 tygodnie, a umieram ze zniecierpliwienia. W maju mam plan na in vitro bo niestety mam bardzo niskie amh i nie mamy już czasu, a przyszły mi wyniki toksoplazmozy. Wynik igg to 48,20 (3.0 i powyżej wynik dodatni), a igm 1,700 index (0,60 i powyżej wynik dodatni). Czy mam toksoplazmoze? Strasznie się boję, że to może opóźnić zabieg in vitro, a moje jajeczka lecą w dół jak szalone :(

reklama
Musisz zrobić awidność. Najlepiej jeszcze przed wizytą u lekarza.
Na moje oko - to stare zakażenie, ale dopiero powyższe badanie będzie mogło rozwiać wątpliwości.

Hej dziewczyny,
Wizytę u lekarza mam dopiero za 2 tygodnie, a umieram ze zniecierpliwienia. W maju mam plan na in vitro bo niestety mam bardzo niskie amh i nie mamy już czasu, a przyszły mi wyniki toksoplazmozy. Wynik igg to 48,20 (3.0 i powyżej wynik dodatni), a igm 1,700 index (0,60 i powyżej wynik dodatni). Czy mam toksoplazmoze? Strasznie się boję, że to może opóźnić zabieg in vitro, a moje jajeczka lecą w dół jak szalone :(
Jak powyżej, awidność najlepiej w labo referencyjnym (np przy szpitalu zakaźnym). Ja od wielu lat mam dodatnie IGG i słabo dodatnie IGM i toxo nie mam, po prostu taki mój urok po przebytym zakażeniu przed wieloma laty :)

Do góry