reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tez ciążowy, czy widzicie druga kreskę ?

Ja się z tym nie zgodzę. Także czytałam instrukcje obsługi i wiem co było napisane. Słabe kreska testowa na teście owulacyjnym nie oznacza owulacji. Tak było napisane. Testowa musi być tak samo ciemna jak kontrolna.
Owszem. Ale tak samo ciemna nie oznacza owulacji!!! Tylko pik lh. A owulacja jest 24-36h po piku 🙈 nie w dniu ciemnej kreski 🤦🏻‍♀️

reklama
Ja się z tym nie zgodzę. Także czytałam instrukcje obsługi i wiem co było napisane. Słabe kreska testowa na teście owulacyjnym nie oznacza owulacji. Tak było napisane. Testowa musi być tak samo ciemna jak kontrolna.

To ci kolezanka tlumaczyla, do pierwszego pozytywnego robisz i wiecej nie i po tym pozytywnym owu moze wystąpić do 36 godzin max

I jeszcze wchodzi w gre tu, czy plemniki wytrwaly, bo przed owu kilka dni współżyła a roznie z tym bywa.
Napisałam wyżej co miałam w instrukcji. Ale jeśli idąc tokiem myślenia frezji że odpierwszego dnia jest owulacja ho..ho.. to dzisiaj zamiast 5dpo byłabym już 11dpo a to nie możliwe. W instrukcji jest jasno napisane jasna kreska w polu tekstowym wskazuje na rozpoczęcie dni płodnych

Napisałam wyżej co miałam w instrukcji. Ale jeśli idąc tokiem myślenia frezji że odpierwszego dnia jest owulacja ho..ho.. to dzisiaj zamiast 5dpo byłabym już 11dpo a to nie możliwe. W instrukcji jest jasno napisane jasna kreska w polu tekstowym wskazuje na rozpoczęcie dni płodnych
Czy ty rozumiesz co ja piszę? Czy żyjesz w swoim świecie. Pozytywny test owulacyjny to dwie kreski takie same lub testowa ciemniejsza. To jest pozytywny test owulacyjny. Owulacja występuje 24-36h po takim teście, nie w dniu testu! Nie w dniu bladej kreski przed ciemną!

Pokażesz nam ten test ciazowy ? 🙈🙊
Pokaże wszystkie. Choć zdjęcie testu ciążowego jest z teraz a test robiłam o 8 rano Jest brzydki i nie wiem czemu się rozlał w ciągu kilku h skoro dałam tylko 3 krople. Może czas robi swoje. Ta jasna kreska obok uwidoczniła się już po 15 min. Test wtedy nie był ani taki żółty jak teraz ani tego różowego nie było rozmycia. Wrzucę wam także owulacyjne. Waszym zdaniem w którym dniu miałam owulację na podstawie tego ?

Załączniki

• IMG20210813115030.jpg
    IMG20210813115030.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 114
  • IMG20210816175916.jpg
    IMG20210816175916.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 110
Czy ty rozumiesz co ja piszę? Czy żyjesz w swoim świecie. Pozytywny test owulacyjny to dwie kreski takie same lub testowa ciemniejsza. To jest pozytywny test owulacyjny. Owulacja występuje 24-36h po takim teście, nie w dniu testu! Nie w dniu bladej kreski przed ciemną!
I tu się z tobą zgodzę . Pisz właśnie to samo co ty. Widocznie się nie zrozumialysmy.

11.08 był pozytywny test. Czyli owu była 12.08 lub 13.08. wiec masz jakieś 3-4 dpo. Test ciążowy na pewno nie jest pozytywny. Kreska wyszła po czasie. Najwcześniej test może wyjść 8 dpo.

reklama
11.08 był pozytywny test. Czyli owu była 12.08 lub 13.08. wiec masz jakieś 3-4 dpo. Test ciążowy na pewno nie jest pozytywny. Kreska wyszła po czasie. Najwcześniej test może wyjść 8 dpo.
I tak samo uważam. Że jestem 4 w porywach do 5po. Test że wyszedł 15 min dopiero po czasie to się nim nie sugeruje. Bo Zasada do 5 min. Dlatego nawet go tu nie chciałam pokazywać . Zaczekam kolejne 10 dni i się okaże 😊 ale jest różowa a nie biała 😂 ja się już na testach ciążowych przejechałam

Do góry