KaCi
Zaciekawiona BB
Ale ja tu pisałam do frezji o owulacyjnych miałam ich zdjęcie ale teraz ich nie mogę znaleźć może znajdęAle jeszcze czas na testowanie pokaz ten test jak on wygląda
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale ja tu pisałam do frezji o owulacyjnych miałam ich zdjęcie ale teraz ich nie mogę znaleźć może znajdęAle jeszcze czas na testowanie pokaz ten test jak on wygląda
gratulacje .. mam nadzieję że i na mnie przyjdzie czas z dwoma kreskamiTrzymam kciuki i za Ciebie! ja staram się jakoś mocno nie nakręcać, bo jeszcze nie wiem czy beta Ok rośnie, aaaale w głębi serduszka czuje się mega dobrze. Ahh, chwilo trwaj!
O ciazowym pisalamAle ja tu pisałam do frezji o owulacyjnych miałam ich zdjęcie ale teraz ich nie mogę znaleźć może znajdę
Trzymam kciuki i za Ciebie! ja staram się jakoś mocno nie nakręcać, bo jeszcze nie wiem czy beta Ok rośnie, aaaale w głębi serduszka czuje się mega dobrze. Ahh, chwilo trwaj!
Tak, w środę idę ponowić badanie. Mam nadzieje ze będzie ładny przyrost dołączę!! DziękiRobisz przyrost bety? Dołącz do nas na wątek kwietniowych
Mysl pozytywnie, 3mam kciuki.Tak, w środę idę ponowić badanie. Mam nadzieje ze będzie ładny przyrost dołączę!! Dzięki
Nie. Testy owulacyjne wg instrukcji robi się do pierwszego pozytywnego. I po nim w ciągu 24-36h występuje owulacja. A nie w dniu ciemnej kreski. A to że na drugi dzień była jasna oznacza tyle, że pik się skończył serio wystarczy przeczytać instrukcję.Bo wyszła ale może fakt jakąś fabryczna skoro nie dopuszczasz żadnej innej moxliwosci A jak ustosunkujesz się do tego że testowałam owulacyjnym dobre 6 dni z czego testowa ciemniała z dnia na dzień i tylko w jednym dniu była mocno ciemna a już kolejnego dnia o tej samej godzinie testowa była bardzo jasniutka. A więc idąc tokiem myślenia i tym co jest napisane w instrukcji dwie najciemniejsze to dzień owulacji plus minus 24-36. Czyz nie ?
Nie. Testy owulacyjne wg instrukcji robi się do pierwszego pozytywnego. I po nim w ciągu 24-36h występuje owulacja. A nie w dniu ciemnej kreski. A to że na drugi dzień była jasna oznacza tyle, że pik się skończył serio wystarczy przeczytać instrukcję.
Poza tym pik nie gwarantuje owulacji. Pokazuje tylko, że poziom lh się zmienił, wzrósł. Komórka jajowa wcale nie musi się uwolnić.
Jeżeli jesteś 5 dni po pozytywnym teście, to wcale nie jesteś 5 dpo tylko 3-4. I tym bardziej test nie był pozytywny implantacja ma miejsce najwcześniej 6 dpo plus 48 h minimum na wytworzenie bety. Więc najwcześniej test może wykryć ciążę 8 dpo. I to nie jest kwestia mojego widzimisię i tego jaką możliwość dopuszczam tylko tak działa fizjologia cyklu kobiecego.
Ja się z tym nie zgodzę. Także czytałam instrukcje obsługi i wiem co było napisane. Słabe kreska testowa na teście owulacyjnym nie oznacza owulacji. Tak było napisane. Testowa musi być tak samo ciemna jak kontrolna.Nie. Testy owulacyjne wg instrukcji robi się do pierwszego pozytywnego. I po nim w ciągu 24-36h występuje owulacja. A nie w dniu ciemnej kreski. A to że na drugi dzień była jasna oznacza tyle, że pik się skończył serio wystarczy przeczytać instrukcję.
Poza tym pik nie gwarantuje owulacji. Pokazuje tylko, że poziom lh się zmienił, wzrósł. Komórka jajowa wcale nie musi się uwolnić.
Jeżeli jesteś 5 dni po pozytywnym teście, to wcale nie jesteś 5 dpo tylko 3-4. I tym bardziej test nie był pozytywny implantacja ma miejsce najwcześniej 6 dpo plus 48 h minimum na wytworzenie bety. Więc najwcześniej test może wykryć ciążę 8 dpo. I to nie jest kwestia mojego widzimisię i tego jaką możliwość dopuszczam tylko tak działa fizjologia cyklu kobiecego.
Dokładnie. Plemniki żyją 3-5 dni. Czasami 7, ale to rzadkość.I jeszcze wchodzi w gre tu, czy plemniki wytrwaly, bo przed owu kilka dni współżyła a roznie z tym bywa.