Cześć, jestem w 9 tygodniu i 5 dniu ciąży, na przedwczorajszej wizycie serduszko mojego maleństwa bilo 176 uderzeń na minutę, lekarz powiedział że to dobrze, czytalam że teraz tętno płodu powinno powoli spadać i w kolejnych tygodniach nie powinno być większe niż 155. Powiedzcie jakie mieliście tętno maluszka w 9tygodniu?
reklama
Rozwiązanie
Myślę, że zdążysz się uspokoić. To badanie chwilę trwa. Twój stres może głównie wpłynąć na tętno dziecka i jego zachowanie (np. będzie się bardziej ruszać), ale lekarz będzie pewnie robił pomiary do skutku. Połóż się i oglądaj swojego dzidziusia na ekranie. Po chwili powinnaś się zrelaksowaćJa stresuje się bardzo przed każdym badaniem, czytałam że przed prenatalnym nie wolno się stresować bo wyniki mogą wyjść niezgodne, gorsze, nie wiem jak sobie z tym poradzić przed badaniem prenatalnym
cafe1997
Fanka BB :)
U mnie jak było 10+2 tętno malucha było 174 uderzeń na minutęCześć, jestem w 9 tygodniu i 5 dniu ciąży, na przedwczorajszej wizycie serduszko mojego maleństwa bilo 176 uderzeń na minutę, lekarz powiedział że to dobrze, czytalam że teraz tętno płodu powinno powoli spadać i w kolejnych tygodniach nie powinno być większe niż 155. Powiedzcie jakie mieliście tętno maluszka w 9tygodniu?
I było dobre?U mnie jak było 10+2 tętno malucha było 174 uderzeń na minutę
cafe1997
Tak, lekarz nic nie mówił, że to niepokojące. Później było niższe na genetycznych (12+6)I było dobre?
Ja miałam 181 w podobnym terminie. Lekarz mówił, ze wszystko ok, ze najwyższe tętno przypada właśnie na okolice 10tc, później będzie trochę niższe.Cześć, jestem w 9 tygodniu i 5 dniu ciąży, na przedwczorajszej wizycie serduszko mojego maleństwa bilo 176 uderzeń na minutę, lekarz powiedział że to dobrze, czytalam że teraz tętno płodu powinno powoli spadać i w kolejnych tygodniach nie powinno być większe niż 155. Powiedzcie jakie mieliście tętno maluszka w 9tygodniu?
Kasiula1431
Takie samo tetno hyCześć, jestem w 9 tygodniu i 5 dniu ciąży, na przedwczorajszej wizycie serduszko mojego maleństwa bilo 176 uderzeń na minutę, lekarz powiedział że to dobrze, czytalam że teraz tętno płodu powinno powoli spadać i w kolejnych tygodniach nie powinno być większe niż 155. Powiedzcie jakie mieliście tętno maluszka w 9tygodniu?
Takie samo tetno i lekarz powiedział że zanosi się na dziewczynke obecnie 30tc i po dwóch prenatalnych " dziewczynka"Cześć, jestem w 9 tygodniu i 5 dniu ciąży, na przedwczorajszej wizycie serduszko mojego maleństwa bilo 176 uderzeń na minutę, lekarz powiedział że to dobrze, czytalam że teraz tętno płodu powinno powoli spadać i w kolejnych tygodniach nie powinno być większe niż 155. Powiedzcie jakie mieliście tętno maluszka w 9tygodniu?
Dziękuję bardzo za odpowiedź, a po 9-10 tygodniu tętno maluszka powoli spadało u Pani?U mojej córeczki na tym etapie było około 170-180. To dobre tętno. Nawet potem już w 3 trymestrze na ktg też nie raz takie tętna miała jak się ruszała i to było normalne.
reklama
Ania0306
Tak, na około 150.Dziękuję bardzo za odpowiedź, a po 9-10 tygodniu tętno maluszka powoli spadało u Pani?
reklama
Podziel się: