Majcia1007
Zaciekawiona BB
Witam odzywam się po dłuższej nieobecności .ale chyba znów mam nadzieję że może jednak tym razem się uda i może zostanę mamą. Zacznę od tego że po pół roku braku całkowicie miesiączki ( od razu powiem że brak miesiączki był spowodowany odstawieniem antykoncepcji) poszłam do ginekologa który przepisał mi progesteron aby coś się u mnie ruszyło i faktycznie po odstawieniu progesteronu dostałam miesiączki więc to już jest pierwszy sukces. Na dzień dzisiejszy jest to mój 15 dzień cyklu , jest to pierwszy cykl po odstawieniu progesteronu ( w tym dniu mam planowaną owulację , tak mi się wydaje ). Książkowo parę dni temu zauważyłam śluz płodny , szyjka macicy uniosła się i była lekko otwarta i czasami dokuczały mi jajniki . Dzisiaj chciałam się upewnić i zrobiłam test owulacyjny . Jeden o 13 na którym było widać dwie kreski ( kreska testowa była bardzo widoczna jednak nie podobnego intensywnego koloru jak ta kontrolna ) a drugi test o 19 który właśnie wyszedł tak jak widzicie poniżej na zdjęciu . Robiąc ten test drugi miałam nadzieję że może do owulacji jeszcze nie doszło i może wieczorem pokażą się dwie grube kreski .I teraz mam do was pytanie . Wiem że ten test na zdjęciu jest negatywny ale czy to może oznaczać że moja owulacja już była czy może dopiero będzie i z dnia na dzień te kreski będą bardziej podobnego intensywnego koloru . Błagam pomóżcie bo tracę rozum a przez czytanie wszelkich informacji na ten temat w internecie mój mózg już normlanie " paruje " . Pozdrawiam Was i życzę miłego wieczoru