reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Testy owulacyjne - kiedy się starać?

pawik

Zaciekawiona BB
Hej, proszę was o podpowiedź, bo każda aplikacja mówi coś innego.
Tak jak na zdjęciu, w tym cyklu robiłam testy owulacyjne z których wynika, że szczyt był wczoraj. Do „przytulanek” doszło 17,19,21 listopada.
Jednak w aplikacji PC mam info, że owulacja jest dzisiaj, skoro szczyt LH był wczoraj.
Jak to właściwie jest?
Dodam, że 19 byłam u ginekologa, który na usg widział pęcherzyk owulacyjny średnicy 18mm i endometrium 13mm.
Myślicie, że dla pewności powinniśmy jeszcze spróbować dziś?

Załączniki

• IMG_8851.jpeg
    IMG_8851.jpeg
    123,8 KB · Wyświetleń: 235
reklama
Dzis się starać. Wczoraj miałaś peak 24/36h po peaku jest owulacja. Nie musisz już testować bo masz duży spadek ale możesz sprawdzić jeśli chcesz

Testy pokazują jak sama napisałaś wyrzut hormonu LH. Jednak do owulacji dochodzi jak wyżej napisała Patka, 24-36h po pozytywny tescie owulacyjnym. Poczytaj sobie o tym.

Starać się możesz zawsze, najlepiej wtedy kiedy macie ochotę. U nas, dwa razy sprawdzily się testy owulacyjne i "przytulanki" co 2-3 dni. 😉

Do góry