Witam. Zaczęliśmy starać się o drugie dziecko. Pierwsze ma niecałe dwa lata i nadal karmię je piersią. Moje objawy owulacyjne takie jak śluz , klucie w brzuchu czy ból piersi zanikły całkowicie podczas karmienia, więc po 3 nieudanych miesiącach staran i obserwowania swojego cyklu stwierdziłam , że spróbuję z testami owulacyjnymi , żeby chociaż wiedzieć kiedy mam dni płodne. I tak w tym miesiącu zaczełam robić od 14 dnia cyklu do 19 (zdjęcie załączone), cykle mam długie 30/34dni. Wydaje mi się że pik był 18dc. Wtedy też współżyliśmy , 19dc nie i 20dc również doszło do stosunku. Czy jest szansa że może dojść do zapłodnienia? (O ile oczywiście pęcherzyki pękły ) czy powinniśmy byli się kochać tego 19dc?
reklama
Malinka2626
Fanka BB :)
A badałas hormony po ciąży? Najlepiej to idź na monitoring owu. Możesz je na początku zasugerować tymi testami i od razu iść do lekarza. To pewniejsze niż te testy moim zdaniemWitam. Zaczęliśmy starać się o drugie dziecko. Pierwsze ma niecałe dwa lata i nadal karmię je piersią. Moje objawy owulacyjne takie jak śluz , klucie w brzuchu czy ból piersi zanikły całkowicie podczas karmienia, więc po 3 nieudanych miesiącach staran i obserwowania swojego cyklu stwierdziłam , że spróbuję z testami owulacyjnymi , żeby chociaż wiedzieć kiedy mam dni płodne. I tak w tym miesiącu zaczełam robić od 14 dnia cyklu do 19 (zdjęcie załączone), cykle mam długie 30/34dni. Wydaje mi się że pik był 18dc. Wtedy też współżyliśmy , 19dc nie i 20dc również doszło do stosunku. Czy jest szansa że może dojść do zapłodnienia? (O ile oczywiście pęcherzyki pękły ) czy powinniśmy byli się kochać tego 19dc?
Badałam TSH, ft3 i ft4, i podstawowe badania witamin między innymi D,B12, morfologia krwi. Byłam też u ginekologa przed rozpoczęciem starań i dał zielone światło. Podczas wizyty zrobił USG i miałam pęcherzyk w lewym jajniku , mówił że powinien pęknąć jeszcze tego samego dnia lub następnego i żeby od razu próbować. Niestety wtedy nie wyszło .A badałas hormony po ciąży? Najlepiej to idź na monitoring owu. Możesz je na początku zasugerować tymi testami i od razu iść do lekarza. To pewniejsze niż te testy moim zdaniem
Malinka2626
To musisz chodzić na monitoring w okresie koło twojej owu ,chyba nie ma lepszego sposobuBadałam TSH, ft3 i ft4, i podstawowe badania witamin między innymi D,B12, morfologia krwi. Byłam też u ginekologa przed rozpoczęciem starań i dał zielone światło. Podczas wizyty zrobił USG i miałam pęcherzyk w lewym jajniku , mówił że powinien pęknąć jeszcze tego samego dnia lub następnego i żeby od razu próbować. Niestety wtedy nie wyszło .
Oczywiście, sex jest u nas często , niezależnie od starań , tylko z różnym finałem wspomniałam tylko o tych dwóch dniach stosunku w okolicy prawdopodobnej owulacjiI profilaktycznie chyba uprawiać sex co dwa trzy dni, nie celować w owulacje. Jeśli się staracie to ten raz czy dwa w miesiącu może być ciężko wycelować
Będzie_dobrze
Z mojego doświadczenia, trafienie jest przy seksie trochę przed pozytywnym testem owulacyjnym jak czekaliśmy do pozytywu, to nie wychodziłoOczywiście, sex jest u nas często , niezależnie od starań , tylko z różnym finałem wspomniałam tylko o tych dwóch dniach stosunku w okolicy prawdopodobnej owulacji
U nas za pierwszym razem też się udało jak było dzień przed i dzień po pozytywnym teście owulacyjnymZ mojego doświadczenia, trafienie jest przy seksie trochę przed pozytywnym testem owulacyjnym jak czekaliśmy do pozytywu, to nie wychodziło
Mini aktualizacja zrobiłam dzisiaj test ciąży (dzień przed spodziewanym terminem miesiączki, jeżeli testy pokazały prawidłowo owu) i wyszedł pozytywny ! kreska pokazała się praktycznie od razu. Jednak jestem teraz na wakacjach i wzięłam że sobą tylko jeden test , muszę kupić drugi i zrobić jeszcze jutro z rana po powrocie do domu pojadę od razu na betę pytanie czy tydzień po pozytywnym teście jest sens robić betę ? Bo wartości pewnie będą już bardzo duże
reklama
Malinka2626
Skoro test wykrywa to beta tym bardziej wykryje. Ale poczekaj do powrotu i idź. Powtórz dokaldnie po 48h i zobacz czy będzie przyrost w normie ,gratulujęMini aktualizacja zrobiłam dzisiaj test ciąży (dzień przed spodziewanym terminem miesiączki, jeżeli testy pokazały prawidłowo owu) i wyszedł pozytywny ! kreska pokazała się praktycznie od razu. Jednak jestem teraz na wakacjach i wzięłam że sobą tylko jeden test , muszę kupić drugi i zrobić jeszcze jutro z rana po powrocie do domu pojadę od razu na betę pytanie czy tydzień po pozytywnym teście jest sens robić betę ? Bo wartości pewnie będą już bardzo duże
Podziel się: