reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Testy owu - nie rozumiem

Zr

Zrobilam dzisiaj znowu test i kreska jest wyraźnie blada. Także chyba miałam nosa i owulacja już się odbyła 2-3 dni temu. Po prostu odbyła się wcześniej niż kalendarz zakłada. Zrobię za 3 dni i spoedzieam się, że będzie tylko 1 kreska

Ani na tym wcześniejszym ani na tym niżej nie masz pozytywnego testu owulacyjnego

reklama
Nie. Bywa różnie u mnie np. najbardziej wyraźna była po owulacji (mam z niej dziecko, więc wiem kiedy była, chodziłam też na monitoringi, badałam progesteron), nigdy też nie miałam tak by w ogóle nie było kreski, albo ledwo widoczna
Czyli test pokazywał że jesteś przed pikiem LH a faktycznie już miałaś owulację?

Ja z horienmedical zaszłam w ciąże trochę więcej niż w miesiąc po poronieniu. Sprawdzałam poziom hormonów, kreska zbladła z prawie czarnej w ciąży, a później w peaku owulacji ściemniała do pozytywnej. W tamtym cyklu od razu się udało i jestem już w ciąży

Chyba zależy od firmy, bo ja miewam ledwo widoczne kreski na testach z horien medical
Ja z horienmedical zaszłam w ciąże trochę więcej niż w miesiąc po poronieniu. Sprawdzałam poziom hormonów, kreska zbladła z prawie czarnej w ciąży, a później w peaku owulacji ściemniała do pozytywnej. W tamtym cyklu od razu się udało i jestem już w ciąży

Ja nie pamiętam, czy tych o które piszecie używałam. Dla mnie domowe labolatoirum jest okej, kreski są wyraźne, no ale u mnie najwyraźniejsze dzień po owulacji :) - potwierdzona owulacja dzieckiem ;)

reklama
Do góry