reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Test.

reklama
Daj znać jak sytuacja u Ciebie ☺️ Czekam z niecierpliwością ☺️🤞
Beta hcg 304.35.
Test jest ciemniejszy.
Ostatni okres miałam 19.12.
Owulacja 1-2.01
Wychodzi 4 tydzień ciąży

Czy jest ok?...
Do tego robiłam badania tarczycy i wszystko mi się rozjechało. Rozumiem że to przez zmiany hormonalne ale jestem w szoku. W środę mam endokrynologa. Trochę się boję...

Załączniki

• Screenshot_20210118_170217.jpg
    Screenshot_20210118_170217.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 115
Ostatnia edycja:
Beta hcg 304.35.
Test jest ciemniejszy.
Ostatni okres miałam 19.12.
Owulacja 1-2.01
Wychodzi 4 tydzień ciąży

Czy jest ok?...
Do tego robiłam badania tarczycy i wszystko mi się rozjechało. Rozumiem że to przez zmiany hormonalne ale jestem w szoku. W środę mam endokrynologa. Trochę się boję...
Jeśli masz wątpliwości to musisz je koniecznie konsultować z lekarzem. Tu ktoś Ci doradzi dobrze, albo nieświadomie się wypowie. Pewności mieć nie będziesz. Nie potrzebny Ci teraz stres. To Twoja pierwsza ciąża?

Jeśli masz wątpliwości to musisz je koniecznie konsultować z lekarzem. Tu ktoś Ci doradzi dobrze, albo nieświadomie się wypowie. Pewności mieć nie będziesz. Nie potrzebny Ci teraz stres. To Twoja pierwsza ciąża?
Tak. Wiem że wątpliwości rozwieje lekarz, w środę mam wizytę. W środę też zbadam betę po 48 h.

No i super. Beta pewnie pięknie urośnie i wszystko będzie dobrze. Czym się martwisz? Nie masz ku temu powodów! Ciesz się tą chwilą. Zazdroszczę😊 i oczywiście serdecznie Ci gratuluje ☺️
Cieszę się, bardzo, ale dość nieśmiało.. 🙂 Jak zobaczyłam dzisiejsze wyniki tarczycy - wszystkie na czerwono, to byłam w szoku. Ale ważne że i ja i mój mąż jesteśmy zdolni do tego bym zaszła w ciążę, a reszta się ułoży. Może endokrynolog w środę mi coś powie. Może przepisze hormony. Nie wiem. Wydaje mi sie ze Beta jest ok nie? Wiem że w środę powinna się podwoić... :)? Dziękuję z całego serca za wsparcie 🙂

Cieszę się, bardzo, ale dość nieśmiało.. 🙂 Jak zobaczyłam dzisiejsze wyniki tarczycy - wszystkie na czerwono, to byłam w szoku. Ale ważne że i ja i mój mąż jesteśmy zdolni do tego bym zaszła w ciążę, a reszta się ułoży. Może endokrynolog w środę mi coś powie. Może przepisze hormony. Nie wiem. Wydaje mi sie ze Beta jest ok nie? Wiem że w środę powinna się podwoić... :)? Dziękuję z całego serca za wsparcie 🙂
Beta jest jak najbardziej ok! Najważniejsze jest to jak rośnie. Jeśli z tarczyca jest nie tak, to endokrynolog da Ci leki i unormuje wszystko. Długo się staracie?

Beta jest jak najbardziej ok! Najważniejsze jest to jak rośnie. Jeśli z tarczyca jest nie tak, to endokrynolog da Ci leki i unormuje wszystko. Długo się staracie?
Nie, o dziwo. Myślałam że będzie problem a zaszłam za drugim cyklem, pierwszy z testami. Tylko ja miałam jakąś blokadę w głowie typu na pewno mi się nie uda. Tarczycę miałam w porządku, jedynie przeciwciała anty tg wysokie, ale na usg i tsh w porządku. Teraz mam tsh za niskie a ft 3, ft 4, i anty tpo i anty tg za wysokie. Nigdy nie miałam takich wyników, a hormon brałam chyba przez miesiąc 2 lata temu ale musiałam odstawić bo przeszłam w nadczynność dość duża, i wszystko mi się unormowalo, aż do dziś. Zobaczymy w środę :) muszę być dobrej myśli.

reklama
Nie, o dziwo. Myślałam że będzie problem a zaszłam za drugim cyklem, pierwszy z testami. Tylko ja miałam jakąś blokadę w głowie typu na pewno mi się nie uda. Tarczycę miałam w porządku, jedynie przeciwciała anty tg wysokie, ale na usg i tsh w porządku. Teraz mam tsh za niskie a ft 3, ft 4, i anty tpo i anty tg za wysokie. Nigdy nie miałam takich wyników, a hormon brałam chyba przez miesiąc 2 lata temu ale musiałam odstawić bo przeszłam w nadczynność dość duża, i wszystko mi się unormowalo, aż do dziś. Zobaczymy w środę :) muszę być dobrej myśli.
To ja nie wiem skąd takie myśli 😄 daj już na luzzz. Ja w pierwsza ciąże zaszłam po 2 latach, nie wyszło. W kolejna po roku i tez właśnie z testami dopiero się udało. Tez nie wyszło, ale to nic. Kiedyś musi się udać. Pozytywnie trzeba się nastawiać, bo pewnego dnia nie wytrzymasz napięcia 😉 będzie dobrze!

Do góry