reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Test pozytywny czy negatywny ?

Witam jestem tu nowa i nie bardzo wiedziałam gdzie zacząć temat. Otóż dziś rano robiłam test ciążowy na początku nic nie wyszło, odlozylam test nie wiem ile czasu minęło ale jak spojrzalam po godzinie były dwie kreski ! I zgłupialam czy to możliwe jestem w ciąży ?( dodaje zdjęcia )
CollageMaker_20180807_200824423.jpg

Załączniki

• CollageMaker_20180807_200824423.jpg
    CollageMaker_20180807_200824423.jpg
    373 KB · Wyświetleń: 17 802
reklama
Rozwiązanie
Jesli ty uwazasz ze jestem bezczelna to chyba nie ma juz tu o czym gadac. Najlepiej oczekiwac pomocy, dostac ją a potem nawet nie podziekowac i obrazac się bo ktoś ma cos wiecej do powiedzenia [emoji57]
Ja ci zycze powodzenia, pozytywnej bety i spokojnej ciąży [emoji6]
My mamy konflik serologiczny!! Maz ma grupe krwi ARH+ a ja mam ARH- na szczescie corka ma jego krew i nie bylo zadnych komplikacji przy porodzie dostalam rozniez zaszczyk gdy urodzilam coreczke wiec teraz gdybym byla to juz musze na poczatku ciazy dostac a zas chyba w 20 i 37 tygidniu dlatego tak wypatruje tej ciazy i czy w ogole jestem w ciąży ??

reklama
Moja grupe krwi ma bardzo malo kobiet tylko 15% dlatego moze tutaj tez byc problem jakis nie sadzisz??? Wiem ze tak naprawde o konflikcie krwi mowi sie gdy krew dziecka zetknie sie z krwia matki podczas porodu potem moze dojsc nawet do zgonu dziecka wiem sporo akurat na temat konfliktu ale takie przypadki zdarzaja sie jedene na milion wiec jak narazie czekamy co i jak bedzie dalej dziekuje za mile slowa Roksi98

Ja mysle, ze po prostu szukasz dziurym w calym, bo jest pelno kobiet, ktore maja konflikt serologiczny i dowiaduja sie o tym przy wynikach badan i nic sie takiego zlego przy porodzie nie dzieje, a jakby mialo to przeszlodzic w zajsciem w ciaze to bys nie miala 1 dziecka, bo juz by sie wtedy zaczely komplikacje, bo z grupy krwi sie nie da wyleczyc tak jak z problemow ginekologicznych, a mysle ze twoj ginekolog dokladnie o tym wie i gdyby to byl problem to by Ci o tym powiedzial.

Wybacz @Belka 22 ciezko mi cos zrozumiec z tego co piszesz, termin okresu mialas na 24.08 i go nie dostalas ? Jesli tak to kazdy test juz by wyszedl gdyby to była ciaza, jak chcesz miec pewnosc idz na beta hcg z krwi i bedziesz miec pewność. Jesli to nie ciąża a mimo to tyle ci sie @ spóźnia to beta i do lekarza.

Nie Kaamilaaa mialam @ 13 sierpnia a po 24 dniach powinnam dostac czyli gdzies 6 wrzesniania dlatego pisalam ze mam miedzy 21a 27dni cykle zazwyczaj mialam 21 dc albo 24dc ja nie pisalam ze mialam dostac 24 sierpnia @

Ostatnia edycja:
Roksi98 przy pierwszym dziecku wlasnie nie ma praktycznie nigdy komplikacji przy konflikcie ale spoko druga i trzecia dopiero moga byc ale nie musz komplikacje dlatego tylko napisalam ze my mamy konflit :-* :-*

reklama
Nie Kaamilaaa mialam @ 13 sierpnia a po 24 dniach powinnam dostac czyli gdzies 6 wrzesniania dlatego pisalam ze mam miedy 21a 27dni cykle zazwyczaj mialam 21 dc albo 24dc ja nie pisalam ze mialam dostac 24 sierpnia @
No z twoich wypowiedzi niestety ciężko było cos zrozumiec. Teraz juz wiem co i jak. Czyli dzis masz 27dc z tego co piszesz miewasz takie wiec nawet nie ma mowy o spoznieniu @.
Nie wiesz kiedy byla u Ciebie owulacja wiec nie mozna powiedziec ze @ powinna byc po 24dniach..przeciez owu może sie przesunąć o te kilka dni, dlatego raz masz cykl 21dniowy a raz 27dniowy [emoji57] obserwujesz jakos swoj cykl ? Przy tak krotkich cyklach 21-24dniowych owu zazwyczaj jest bardzo wcześnie.

Do góry