reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Test owulacyjny - dziwne zjawisko

reklama
testy się robi do pierwszego pozytywnego, więc już nie rób ich. Przy pcos potrafią do miesiączki wychodzić pozytywne

Naprawdę? W sumie regularnie się badam u ginekologa i nigdy nic nie mówił, że podejrzewa pcos, ale z tego, co wyczytałam, to nie zawsze jest to widoczne na wizycie. Nie przestałam robić testów po domniemanej owulacji (15 dc) ponieważ dużo osób pisało, że lepiej dalej testować, bo mogę mieć wyższy peak i będzie on prawdziwy. A że mi dużo testów zostało, to kontynuowałam :) I rzeczywiście był później wyższy. Teraz już odpuszczam, bo tylko się tym stresuję ;)

Bo testy owulacyjne nie służą do wykrywania ciąży 😂
Ja też niby tak myślę, ale i tak zrobiłam test ciążowy dzisiaj rano 😅 Za dużo się naczytałam i miałam do końca nadzieję, że może to jest to 😌 Ewidentnie negatywny, więc przynajmniej to mam z głowy na razie 😌 (załączę zdjęcie jako dowód 😂)

Załączniki

• IMG_1905.jpeg
    IMG_1905.jpeg
    819,9 KB · Wyświetleń: 244
Ja też niby tak myślę, ale i tak zrobiłam test ciążowy dzisiaj rano 😅 Za dużo się naczytałam i miałam do końca nadzieję, że może to jest to 😌 Ewidentnie negatywny, więc przynajmniej to mam z głowy na razie 😌 (załączę zdjęcie jako dowód 😂)
Nad czym tu myśleć? Sama nazwa wskazuje testy owulacyjne służą do określenia potencjalnej owulacji. Test ciążowy służy do wykrywania ciąży. Poza tym oba te testy wykrywają zupełnie inne hormony. Tyle w temacie 😉

reklama
Naprawdę? W sumie regularnie się badam u ginekologa i nigdy nic nie mówił, że podejrzewa pcos, ale z tego, co wyczytałam, to nie zawsze jest to widoczne na wizycie. Nie przestałam robić testów po domniemanej owulacji (15 dc) ponieważ dużo osób pisało, że lepiej dalej testować, bo mogę mieć wyższy peak i będzie on prawdziwy. A że mi dużo testów zostało, to kontynuowałam :) I rzeczywiście był później wyższy. Teraz już odpuszczam, bo tylko się tym stresuję ;)
żeby w 100 procentach potwierdzić PCOS potrzeba wielu badań. Mnie diagnoza kosztowała około 1000 zł, ale przynajmniej mam pewność. Ginekolodzy często zbyt pochopnie mówią, że kobieta ma PCOS.

Do góry