reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciążowy

Cześć dziewczyny ;) Czy miałyście kiedyś sytuacje, że test ciążowy z wskaźnikiem tygodnia ciąży wskazywał zły tydzień? Wciąż pokazuje 1-2 tydzień ciąży a zdecydowanie jestem w późniejszym etapie ciąży. Co o tym myślicie? Powinnam się stresować? Inne testy wciąż wychodzą pozytywne, jednakże druga kreska nie zawsze ma bardzo intensywny kolor. Dopiero za kilka dni mam wizytę u ginekologa a głowa podsuwa mi negatywne myśli. Dajcie znać co o tym myślicie.

reklama
Myślę że to tylko kawałek papierka. Każdy test ma inną czułość i inaczej się może wybarwiać, kolor barwnika nie świadczy o wieku ciąży. 2 kreski są? Są.
Wizyta u lekarza za kilka dni, więc wszystkiego się dowiesz. Nie ma co się stresować, bo szkodzisz tylko maluszkowi.

Cześć dziewczyny ;) Czy miałyście kiedyś sytuacje, że test ciążowy z wskaźnikiem tygodnia ciąży wskazywał zły tydzień? Wciąż pokazuje 1-2 tydzień ciąży a zdecydowanie jestem w późniejszym etapie ciąży. Co o tym myślicie? Powinnam się stresować? Inne testy wciąż wychodzą pozytywne, jednakże druga kreska nie zawsze ma bardzo intensywny kolor. Dopiero za kilka dni mam wizytę u ginekologa a głowa podsuwa mi negatywne myśli. Dajcie znać co o tym myślicie.
1-2tc to jest przed owulacją ;)
Nie sugeruj się tym.

Tak wiem, według ostatniej miesiączki wychodzi mi dzisiaj 5tyg + 5dni. Więc test zle wskazuję..

Bo on ma widełki teoretycznie becie:
098a522cadcf8b3e2580f78c8199168a.jpg

Więc nie będzie pokazywał daty Twojej miesiączki bo jak niby ją ma znać :p to nie sztuczna inteligencja. Do tych tygodni z testu musisz dodać tak z 3 tygodnie więc idealnie Ci się pokrywa z OM

reklama
Bo on ma widełki teoretycznie becie:
Zobacz załącznik 1688341

Więc nie będzie pokazywał daty Twojej miesiączki bo jak niby ją ma znać :p to nie sztuczna inteligencja. Do tych tygodni z testu musisz dodać tak z 3 tygodnie więc idealnie Ci się pokrywa z OM

Na instrukcji testu napisane jest, ze 1-2 tydzień to w rzeczywistości 3-4 stąd moje obawy. Myślę, ze teraz będę spokojniejsza. Dziękuję!

Do góry