reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Test ciążowy zdjęcie

Jeżeli zostały Ci testy owulacyjne to zrób owulacyjny. One szybciej pokazuja ciaze. Ja na twoim teście widzę jedna kreske.
Ja w 28 dc mając okres co 35 dni ,zrobiłam sobie test owulacyjny który wyszedł pozytywny. Nie możliwe- 7dni przed okresem? Tego samego dnia zrobiłam test ciążowy i też był pozytywny 😊
Do wykrywania ciąży służą testy ciążowe a nie owulacyjne. To, że u jakiegoś procenta kobiet LH jest na tyle podwyższone, że test owu wykryje to jako PIK i test wyjdzie pozytywny, nie oznacza, że zaleca się robienie testów owu do wykrywania ciąży. Potem komuś wychodzi pozytywny ciążowy a negatywny owu i jest załamanie i myśli o poronieniu albo wychodzi negatywny test owu i ciążowych już nie chcą robić. Nie można powielać takich mitów.

reklama
Niestety nie zawsze tak wychodzi. Test owulacyjny służy do wykrywania hormony LH, a nie HCG. Niby dlaczego testy owulacyjne wykonuje się do pierwszego pozytywu? Bo po owulacji LH żyje już swoim życiem i raz jego stężenie jest wyższe raz niższe. To, że LH nadal jest na wysokim poziomie nie świadczy wcale o ciąży.
To był czysty przypadek. Na wątku ciąży po poronieniu dziewczyny obaliły ten mit o testach owulacyjnych wykrywających ciążę.
Z tego co mi wiadomo LH i HCG jest powiązany. Ja tylko zasugerowałam,że można tak zrobić. Mi akurat tak wyszło i nie sądzę aby w moim przypadku to był przypadek. Jestem w 9 tyg ciazy i do tej pory test owulacyjny wychodzi pozytywny, ciekawe czemu ?

Jutro dam znać wszystko się okaże albo w jedną stronę albo w drugą [emoji4] na wszystko jestem przygotowana , ale bardziej na @ . Nie mam żadnych objawów. Jedyne co to raz dziennie rano boli mnie podbrzusze jak na @ po badaniu szyjki i później spokój cały dzień. No i wieczorem tak mnie jakby coś ciągle w tajnikach sama nawet nie wiem jak to opisać. Nie przeszkadza to w żaden sposób, ale takie inne to jest [emoji23][emoji23][emoji23]
I co już coś wiadomo? Robiłaś test?

Dziewczyny czy tu widać 2 kreskę czy tylko mi się wydaje, że ona jest? Test zrobiony w dzień spodziewanego okresu.

Załączniki

• IMG_20200804_110248.jpg
    IMG_20200804_110248.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 380
reklama
Do góry